Top pet inspirativnih fotografija Istre

Prema nedavno objavljenim rezultatima sustava e-visitor u Hrvatskoj je u 2020. godini ostvareno 7,8 milijuna dolazaka, što je 37% rezultata iz 2019. i 54,4 milijuna noćenja, odnosno 50% u odnosu na 2019. godinu. Pri tome treba naglasiti kako je najbolji rezultat u koronavirusnoj 2020. ostvarila Istra u kojoj je bilo najviše noćenja, 13,5 milijuna. Među najboljih pet destinacija u protekloj godini s najviše ostvarenih noćenja čak su tri iz Istre: Rovinj, Medulin i Poreč.

No nisu samo poznate destinacije ono što čini Istru. Tu je i niz privlačnih, ali manje poznatih lokacija, posebice u unutrašnjosti najvećeg hrvatskog poluotoka, koje svaka na svoj način privlače domaće i strane turiste. Zato i ne čudi što na grbu Istarske županije prevladavaju dvije boje, smirujuća plava koja simbolizira more i nebo, te zelena, boja unutrašnjosti Istre, koja simbolizira vitalnost i obnavljanje. I upravo te dvije boje najčešće ćete vidjeti u Istri, a fotografije u nastavku to i potvrđuju.

KANAL OKRUŽEN ZELENILOM

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na zapadnoj obali Istre smjestio se Limski Kanal, dio Istre koji je jednom bio i lokacija za snimanje filma o Vikinzima, redatelja Richarda Fleischera. Kanal je okružen šumom, zbog čega ova prirodna atrakcija djeluje posebno smirujuće. Predlažemo da Limski kanal obiđete kajakom, kako bi mogli uživati u svakom njegovom dijelu.

SIMBOL SREDIŠNJE ISTRE

Boškarin je autohtono istarsko govedo koje se uzgaja pretežito na području središnje Istre, i to najviše u Kanfanaru. Ova fotografija je odabrana jer životinje mogu djelovati smirujuće na ljude, bilo da se radi o kućnim ljubimcima ili pitomim domaćim životinjama. Zar boškarin nije fotogeničan?

JUG ISTRE JE RAJ ZA LJUBITELJE PLAŽA

Osim zelenih i plavih tonova, na sljedećoj fotografiji dominiraju i oni tirkizni, što ju čini još i ljepšom. Ovakvu kombinaciju boja moguće je vidjeti u Gortanovoj uvali, jednoj od najpoznatijih plaža u Puli na samom jugu Istre.
Naš prijedlog imena fotografije: “Mediteran u punom sjaju”.

ROMANTIČNI SREDNJOVJEKOVNI BREŽULJCI

Jedna od karakteristika Istre su mali srednjovjekovni gradići smješteni na vrhu brda, zbog čega je predivan pogled zagarantiran. Jedan od njih je Motovun, oko kojeg su se smjestili brojni vinogradi vrijednih vinara iz Istre, koji su zaslužni da pogled na Motovun izgleda kao savršen omjer zelene i plave boje.

NAJLJEPŠI VIDICI U ISTRI

Vrijeme je da otkrijete Vrsar i njegove predivne vidikovce. Neka vam upravo ova fotografija bude podsjetnik! S bilo kojeg vidikovca pruža se pogled na plavetnilo koje okružuje Vrsar i čini ga jednim od najljepših obalnih gradića Istre.

Izvor i fotografije: Istra.hr
Naslovna fotografija: TZ grada Rovinja

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije