Želite filcati vunu ili stati na trkaće skije i to u srcu Gorskog kotara?

Željeli bi naučiti filcati i izraditi odjevni ili ukrasni predmet od vune, okušati se u tehnici pirografije ili možda stati na trkaće skije i uživati u prekrasnoj goranskoj prirodi?

Sve to, ali i puno više, možete ostvariti zahvaljujući dvijema Gorankama, mladim poduzetnicama, koje su kroz agenciju osmislile kreativne sadržaje u srcu Gorskog kotara.

Nude i održavanje kuća za odmor

Naša agencija posjetiteljima Gorskog kotara omogućuje personalizirane sadržaje tako da se ne mora gubiti mnogo vremena pretražujući internet. Jednostavno na Poonkt web stranici odaberete željene aktivnosti na temelju čega se kreira optimalna ponuda s rezerviranim terminima, opremom i drugim pogodnostima, kažu osnivačice Lana i Antonija, bivše studentice kulturne antropologije i logistike i menadžmenta te dugogodišnje skijašice.

Kako kažu, dosta im je bilo priča i mozganja o potencijalu Gorskog kotara pa su odlučile uzeti stvar u svoje ruke.

Nude najam skijaške opreme, ali i mini školu skijaškog trčanja

Poonkt je posvećen i iznajmljivačima te pruža potpunu brigu za vikendice ili nekretnine namijenjene najmu. Nude brojne usluge, od pregleda nekretnine nakon nevremena i čišćenja, do digitalnog marketinga, koordiniranja bookinga i dočekivanja gostiju, a sve kako korisnici ne bi morali gubiti dodatno vrijeme na ove obaveze.

Na pitanje odakle naziv Poonkt, Antonija je odgovorila kako su željele ime koje obuhvaća sve usluge te ističe cilj da je agencija središnja točka za turističko-administrativne usluge u Gorskom kotaru.

Stručnjakinje u digitalnom marketingu

– Manje-više nas je korona vratila u Ravnu Goru. Ja sam radila od kuće, a Lana je imala online nastavu na faksu. Više puta smo razgovarale kako je Gorski kotar divno mjesto za život, ali da dosta toga nedostaje. Malo po malo, od ideje do ideje, odlučile smo otvoriti turističku agenciju. To je bilo prije otprilike šest mjeseci, kaže Antonija.

Lana Renka i Antonija Podobnik

Puno su radile na idejama, pripremale se, pisale poslovni plan za samozapošljavanje. Antonija je dala otkaz na prošlom poslu, Lana diplomirala i tako je polako krenulo.

Ponuda je već sada bogata, ali ne planiraju na tome stati. Uvidjele su da postoji potreba za održavanjem, promocijom i čišćenjem nekretnina, posebice onih za najam, te žele nuditi profesionalnu uslugu uz koju će iznajmljivači biti bezbrižni. Uz to nude marketing koji je danas prijeko potreban za isticanje među masom. Lana je završila Arboninu akademiju digitalnog marketinga pa je stručnjak u tom području.

Proizvodi od vune – filcanje je sve popularnije, a vuneni predmeti su izuzetno zdravi za kožu

– Što se samog turizma tiče, želimo posjetiteljima nuditi više od samih informacija. Planiramo nuditi sadržaje na temelju njihovih potreba bez da sami moraju satima pretraživati internet, raspitivati se i u najgorem slučaju, ne doći do onoga što traže, kažu entuzijastične Goranke.

Želite se okušati na trkaćim skijama? Javite se!

Trenutno rade na povezivanju s potencijalnim suradnicima u turizmu kako bi imale što veću ponudu, a korisnici što bolje iskustvo. U njihovoj poslovnici u centru Ravne Gore može se unajmiti oprema za skijaško trčanje, sanjke, a od proljeća i bicikli. U planu je također suvenirnica s lokalnim proizvodima, poput onih od filcane vune, radova od drva ili slika domaćih autora.

Bogata ponuda događanja početkom nadolazeće godine

Mnogo toga se ‘kuha u njihovoj kuhinji’ pa tako već početkom 2022. godine nude degustaciju naziva ‘Okusi zime’ s domaćim namazima i napitcima. Osim guštanja u lokalnim delikatesama, moći će se čuti brojne priče o goranskoj hrani, običajima i receptima.

Šteta bi bilo ne okušati se početkom godine također u pirografiji, filcanju, a nude još i likovne radionice za djecu te mini školu skijaškog trčanja. Tako nešto svakako bi trebalo iskoristiti ako krećete put Gorskog kotara.

Foto: Turistička agencija Poonkt

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.