Szczecin: Ovdje je jedan mačak najveća turistička atrakcija

Debeljuškasti crno-bijeli mačak po imenu Gacek postao je najbolje ocijenjena turistička atrakcija u poljskom gradu Szczecinu.


Mačak Gacek – čije ime na poljskom znači “dugouhi šišmiš” – ima savršenu ocjenu od pet zvjezdica na Google Maps-u.

Ova okruglasta mačka nadmašila je ostala turistička odredišta Szczecina, uključujući i dvorac pomeranskih vojvoda izgrađen 1346. godine. Za usporedbu, ta prekrasna renesansna zgrada s bogatom poviješću dobila je tek 4,5 zvjezdice.

Gacek već nekoliko godina živi u natkrivenoj drvenoj kutiji u ulici Kaszubska u Szczecinu i dobiva obilje grickalica od prolaznika, navodi lokalna novinska kuća wSzczecinie.

Prvi je put privukao međunarodnu pozornost kada se pojavio u YouTube dokumentarcu 2020., a postao je toliko popularan da je čak počeo privlačiti posjetitelje iz susjedne Njemačke, navode poljski mediji.

Gacek je svoj Google rejting zaradio zahvaljujući 2600 recenzija uz prosječnu ocjenu od 5 zvjezdica.

U kolovozu 2021. jedna je osoba napisala kako je doletjela čak iz Osla u Norveškoj kako bi vidjela Gaceka. Ipak, čini se da Gacekov šarm nije univerzalan – jedna mu je osoba 2022. godine dala samo jednu zvjezdicu jer je “ukrao kobasicu“.

U međuvremenu, vjerojatno zabrinuti zbog njegove popunjenosti, lokalno je sklonište za životinje pozvalo posjetitelje da ne hrane Gaceka.

Njegova se kutija nalazi ispred trgovine čiji su radnici de facto njegovi skrbnici. Oni su nedavno postavili znak tražeći da se sve jestive ponude za Gaceka ostave u zatvorenim posudama.

Gacek je debeljuškast i sladak – mada na nekim fotkama pomalo djeluje kao da ga sva ta slava gnjavi – i ne znamo točno koja je tajna njegova uspjeha. Možda si je uspio pribaviti dobru PRrrrr agenciju?

Naslovna fotografija: Pixabay, Autorica: Renata Misztal

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.