“100% Zagorsko” – Zagorje u središtu Zagreba

Poznato je kako je Zagorje poželjna turistička destinacija kulturne baštine i gastronomske ponude. Prirodne ljepote, koje krase ovaj dio Hrvatske, neupitne su, a kada tome dodamo bogati sadržaj, smještaj i specijalitete koje nude ljubazni domaćini, dovoljno je razloga da se odlučite za posjet Zagorju u kojem se njeguje tradicija i čuva izvornost na koju se inovativno nadograđuju svi izazovi modernih vremena i tržišta.

Jedan mali dio onoga što vas očekuje u nekoj od zagorskih destinacija u petak i subotu, 17. i 18. rujna, predstavit će Krapinsko – zagorska županija na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. “100% Zagorsko” naziv je prodajno-izložbene manifestacije koja se u hrvatskoj metropoli održava već dvanaestu godinu zaredom.

Ove će godine na manifestaciji sudjelovati 70 izlagača koji će na Trgu bana Jelačića predstaviti zagorsku tradiciju, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

U ponudi će se tako naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari, tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a, a posjetitelji će moći uživati i u zagorskim štruklima.

U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca Udruge “Krapinski neandertalci – Pleme špiljskog medvjeda”, uz popratni glazbeni program u kojem će vas zabaviti Črleni Lajbeki i gitarski duo Hands & Voice.

///Provedite aktivni odmor u zelenom Zagorju

A kaj sve krije Zagorje zeleno možete saznati u turističkom kutku Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije. Jer na koju god stranu Zagorja krenuli, možete biti sasvim sigurni u jedno – ono što ćete vidjeti i doživjeti bit će nezaboravno iskustvo.

Na kraju recimo kako će “100% Zagorsko” u petak trajati od 8 do 22 sata, a u subotu od 8 do 20 sati.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.