Radost Adventa i Doček Nove godine u podne u Fužinama

Jeste li spremni za adventsku i novogodišnju čaroliju? Donosimo vam što priprema Općina Fužine, romantična gorska rivijera, za svoje posjetitelje. Definitivno možete očekivati niz neodoljivo radosnih iznenađenja i bogat program tijekom adventskog vremena što će kulminirati 31. prosinca nadaleko poznatim Dočekom Nove godine u podne u Fužinama.

Pripremite se za sudjelovanje u nizu radionica za male i velike, poslušajte inspirativne božićne priče, odvažite se na romantičnu vožnju kočijom ili urnebesno atraktivnu vožnju božićnim vlakićem. Okusite najslasnije goranske autohtone delicije, nahranite jelene i košutice, upoznajte veprove, simbole snage, uživajte u glazbenim notama, izradite svoje drvce želja, sudjelujte u paljenju adventskih svijeća i šetnji pod bakljama uz jezero Bajer pa sve do mistične špilje Vrelo u kojoj će se održati i inspirativan koncert…

Svakako, ispratite Staru i dočekajte Novu godinu u podne u Fužinama i pripremite se za nezaboravne uspomene koje ćete ovjekovječiti s najljepšim fotografijama u društvu obitelji i prijatelja.

Program za Advent i Doček Nove godine u podne održava se na dvije itekako atraktivne lokacije, i to u goranskom božićnom selu u centru Fužina i atraktivnom izletištu Šumska bajka okruženom stasitim šumama. U programu prvog adventskog vikenda koji počinje u subotu, 26. studenoga, posjetitelji će imati  prigodu sudjelovati u akciji pošumljavanja “Posadi jelu i spasi pčelu”, u vremenu od 9 do 12 sati. U 14 sati u subotu je službeno otvorenje Adventa koje će uveličati nastup Puhačkog orkestra Fužine kada će se proglasiti i pobjednik akcije “Va našimu dvorišči” za najljepši balkon i okućnicu. Najmlađe očekuje radionica izrade ukrasa dekupaž tehnikom te “Pričam ti božićnu priču”, interaktivna radionica. Večernji subotnji sati rezervirani su za nastup vokalne skupine DIM. Za lakši plesni pokret pobrinut će se kuhano vino, topli čaj i slasne domaće delicije.

U nedjelju, nakon misnog slavlja, upalit će se prva adventska svijeća. U poslijepodnevnim satima zabavljat će se uz koncert grupe Promili, a najmlađi će uživati i u radionici “Sadnje smreke”. U izletištu Šumska bajka tijekom svakog adventskog vikenda program započinje s toplom i tekućom dobrodošlicom kojoj će se pridružiti jelen Hrabri, košute Bambina i Pirgo, mali bambići i naravno fascinantni veprovi. Najmlađe će oduševiti prigodan poklončić te će imati priliku oslikati drvce božićnih želja i kititi bor Djeda Božićnjaka.

Doček Nove godine u podne u Fužinama

Novogodišnja čarolija u Fužinama započet će već 29. prosinca, a središnje događanje kojem se vesele sve generacije je najpoznatiji i najdugovječniji Doček Nove godine u podne u Fužinama. Dakako, i magična šetnja pod bakljama uz jezero Bajer se ne propušta. Program ispraćaja stare i dočeka nove godine započet će 31. prosinca već od 10 sati, a kulminirat će jedinstvenim odbrojavanjem u podne. Posjetitelje će plesno grijati nastup riječkog benda Brevis, a lokalni OPG-ovi i ugostitelji oduševit će im nepca.

U jutarnjim satima bit će organiziran uspon na Preradovićev vrh uz pratnju stručnog vodiča Lynx&Fox, a šetnja uz mistično jezero Bajer uz niz sadržaja bit će prigoda za uživanje s obiteljima i prijateljima. Za najmlađe posjetitelje organizira se i Dječji doček Nove godine uz vatromet i prigodan zabavni program, a početak je u 16 sati. Sve posjetitelje očekuje još nekoliko novogodišnjih iznenađenja.

Rezervirajte već sad smještaj i odaberite događanja koja će vašoj obitelji i prijateljima osigurati neprocjenjivo iskustvo, izvrstan provod uz revitalizirajući odmor.

Za organizaciju bogatog adventskog i novogodišnjeg programa pobrinuli su se Ured za turizam Općine Fužine u suradnji s udrugama i dionicima lokalne zajednice, a detaljne informacije o programu potražite na Facebook stranici Tourist info Fužine @tfuzine.

Izvor fotografija: Općina Fužine

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.