Aktivni turizam u Lijepoj našoj: 7 načina za upalu mišića koju nećeš požaliti

Što je to toliko čarobno u aktivnom odmoru da mu nitko ne može odoljeti? Zašto se ljudi muče i pomiču granice izdržljivosti kad mogu ležati i odmarati? Dio odgovora na ova pitanja možete pronaći ovdje te pritom izabrati način na koji ćete ovaj put “zaposliti” svoje mišiće…

Protrči kroz raj

Hrvatska ima predivnu prirodu – more, planine, šume. Bilo da ste avanturistički tip ili jogger, svatko će pronaći nešto za sebe. Za one željne akcije predlažemo samo neke od mnogobrojnih mogućnosti: škarping na Pašmanu, orijentacijsko trčanje na Cresu ili pećinski trekking u Lici. Tradicionalnijim tipovima preporučujemo šetnje uz rijeke Dravu, Savu i Muru te nezaobilazne šetnje uz more.
Zavežite tenisice, razgibajte se i krenite!

Postani najviši čovjek u Hrvatskoj

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Raznolike planine Hrvatske pružaju ljubiteljima uspona sve što im treba. Želiš li za početak nešto malo lakše, do 1.000 metara nadmorske visine? Nema problema, za tebe imamo pitomije staze po slavonskim i zagorskim planinama.

Misliš li da si spreman za najveće pohode? Ne brini, iznad 1500 metara nadmorske visine dolaze oni pravi izazovi. Velebit, Dinara, Risnjak i Velika Kapela sa svojim najvišim vrhovima misle da su nedodirljivi, a na tebi je da ih razuvjeriš i osvojiš!

P.S. Zaboravili smo reći kakve se sve ljepote kriju na kojim planinama, ali nismo htjeli kvariti iznenađenje. Svaki planinar zna kako je najljepše kad dopusti planini da ga iznenadi prekrasnim prizorom kad ih najmanje očekuje!

Poseban izazov je Via Adriatica, a o njoj više pročitaj OVDJE

Popni se iznad svojih granica

Prije 30 godina na splitskom Marjanu održano je prvo sportsko penjačko natjecanje u Hrvatskoj. Dok je Marjan simbol za tradiciju, Markezina Greda simbol je novog doba hrvatskog penjanja. Ovo penjalište iznad Klisa trenutno broji impresivnih 90-ak smjerova – za svakog ponešto!

Iako se većina penjališta smjestila u priobalnom području, i unutrašnjost Hrvatske ima svoje adute. Jedan od njih je i Pokojec nedaleko od Varaždina.

Razne atraktivne lokacije po Hrvatskoj idealne su za sportsko penjanje. Kanjon Paklenice i Dabarski kukovi na Velebitu još su neka od mnogih mjesta koja te pozivaju da u tišini istražiš svoje granice.

Pedalom do slobode

Članak se nastavlja ispod oglasa

Dok mnogi svojim pametnim telefonima pokušavaju uhvatiti odličnu panoramsku fotografiju, pravi biciklisti znaju da je mnogo bolje kad odpedaliraš jednu panoramsku vožnju. Spusti se niz strme planinske ceste Medvednice, Biokova ili Učke i doživi taj osjećaj slobode kad sve prepustiš svojim kotačima, a ti uživaj u panoramskom pogledu na najbolji način – uživo.

Prepusti se brzacima

Razni izvori u planinskim vrletima Gorskoga kotara, Velebita i Dinare prerastaju u brzice neopisive ljepote. Bez obzira na to jesi li samac u kajaku, “Indijanac” u kanuu ili dio tima u čamcu, hladna voda i nestvarno zelena priroda uvjerit ćete da ne postoji baš ništa bolje.

Istražuj zaveslajima

Hrvatska obala nudi velike mogućnosti za sve one koji je žele istražiti veslajući. Brojne nedostupne plaže i uvale hrvatskih rtova i otoka nagrada su za svaki njihov zaveslaj i uloženi trud! Istraži otoke Lopud i Šipan te Zatonski zaljev koji u kombinaciji sa suncem i prekrasnim pejzažem jamče nezaboravan provod.

Zajaši val

Kažu da je najbolji surfer na svijetu onaj koji se najviše zabavlja. Za surfanje trebaš samo dasku, dobar val i dobru volju. Dobru dasku imaš, dobra volja nikad nije bila upitna, a dobre valove potraži u Vignjuj na Pelješcu, Bolu na Braču ili Medulinu u Istri.

Izvor: Croatia feeds / HTZ
Naslovna foto: Klaster Lika destination

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.