Turistička zajednica grada Zagreba bogatija za tri međunarodna priznanja

Film Turističke zajednice grada Zagreba “Zagreb Loves You” pokupio je simpatije međunarodnih stručnih žirija na festivalima turističkih filmova. Posebne nagrade osvojene su na festivalu International Tourism Film Festival u Turskoj i na Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma Silafest u Srbiji.

Za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih spotova, film “Zagreb Loves You” pokazuje cijeli spektar emocija koje su Zagrepčani proživjeli točno prije šest mjeseci, 22. ožujka, kada je grad pogodio razoran potres.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Direktorici Turističke zajednice grada Zagreba, dr.sc. Martini Bienenfeld, obje su nagrade uručene prije nekoliko dana na International Tourism Film Festivalu u Turskoj, koji je i jedini festival takve vrste koji se održao uživo, uz najstrože epidemiološke mjere.

– Film “Zagreb Loves You” kreirali smo u suradnji s redateljicom Martinom Miličević u trenutku kada je naš grad bio pogođen s dvije nesreće odjednom – pandemijom i potresom. Stvorili smo netipičan film jer smo željeli zabilježiti emociju i snagu Zagreba i njegovih građana, u periodu kada smo i sami mislili da živimo scene iz nekog američkog filma katastrofe. Film je postao okosnica naše sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou koja je ostvarila više od pola milijuna impresija – izjavila je direktorica Bienenfeld.

Osim spomenutih nagrada, vrijedno priznanje Zagreb je osvojio i u poslovnom kontekstu. Točnije, na kongresnoj burzi Conventa koja se održala početkom rujna, Zagreb je osvojio Meetings Star L nagradu za najbolju kongresnu destinaciju koja može ugostiti 2.000 sudionika, što dodatno potvrđuje i rang na ljestvici organizacije ICCA (International Congress and Convention Association). Naime, ICCA-ina ljestvica kongresnih gradova za 2019. godinu ima ukupno 424 mjesta, a u usporedbi s 2018. godinom, Zagreb je ostvario skok za čak 20 mjesta te se nalazi na 48. mjestu.

Zagreb se ovim rezultatima ponovno dokazao kao vodeće odredište poslovnog turizma u Hrvatskoj, ali i kao jedno od vodećih odredišta za poslovne sastanke, skupove, kongrese i poticajna putovanja (tzv. incentive) u ovom dijelu Europe.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.