Austrijski turisti najviše traže hrvatske destinacije

Prema istraživanju najvećeg portala za pretraživanje kuća za odmor HomeToGo, koje je prenio austrijski portal Oe24.at, Hrvatska je austrijskim turistima najtraženija ljetna destinacija. Analitičari HomeToGo-a iznijeli su podatke za 2021. godinu, a uvršteno je preko 200.000 upita za pretraživanje.

Hrvatska je najomiljenija destinacija, a pretraživao ju je 41% posjetitelja. Posebno su zanimljivi Istra i otok Krk. Daleko iza su drugoplasirana Austrija sa 19,5% i Italija sa 19% pretraživanja. Nakon vodećeg trojca slijede Francuska, Grčka, Španjolska, Njemačka, Švedska, Norveška i Velika Britanija.

Promatraju li se top tri najomiljenije destinacije, Hrvatska, Austrija i Italija, može se zaključiti kako Austrijanci u ovoj godini preferiraju sunčane morske destinacije u neposrednoj blizini, što je prvenstveno motivirano nesigurnom Covid-19 situacijom koja onemogućava dugoročno planiranje i daleka putovanja.

Također, rezultati istraživanja pokazuju kako 70% Austrijanaca planira putovanje u narednih 12 mjeseci. Kada je riječ o smještaju njih 63% preferira smještaj u kućama za odmor. Vezano za način putovanja, 71% Austrijanaca putovat će na odredište osobnim automobilom.

Podsjetimo Hrvatska je u Austriji vrlo tražena i prema tržišnom istraživanju “Barometar putovanja u 2021. godini”, koje je objavljeno polovinom siječnja, a proveo ga je poznati organizator putovanja Gruber Reisen.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Naslovna fotografija: Turistička zajednica grada Krka

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.