Bakar, grad nepresušne inspiracije

Bakar je i ove godine bio mnogima prekrasno otkriće, no za sve one koji ovaj biser tek namjeravaju otkriti, Turistička zajednica Grada Bakra pripremila je nekoliko novih projekata.

Cilj je naime približiti bogatu kulturno-povijesnu baštinu svima onima koji je žele pobliže upoznati. Tako su ovoga ljeta, uz visoke temperature te odlične turističke rezultate, koji su u kolovozu za 2% nadmašili rekordnu 2019. godinu, stasala i dva nova projekta.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Izdana je nova gastro brošura “Bakarske delicije”, u kojoj možete otkriti tri posebnosti gastronomske baštine bakarskog kraja i saznati zanimljive priče o bakarskom baškotu, staroj Bakarskoj vodici i najnovijoj gastro poslastici – Bakarskoj torti. Dizajn, u već prepoznatljivom stilu Vixel obrta, odiše profinjenošću koji će vam zasigurno privući pažnju već na prvi pogled. Fotografije s potpisom bakarskog fotografa Miljenka Šegulje, od kojih rastu zazubice, potaknut će vas da predstavljene poslastice odmah i kušate. To možete učiniti u novouređenoj konobi “Cvitić” u samom centru Bakra, koja u svojoj ponudi ima sve tri delicije.

Drugi projekt pokrenut je u suradnji s kreativnom bakarskom dizajnericom Ivonom Miloš, a na inicijativu Hrvatskog muzeja turizma. Kako bi mogli sudjelovati na tematskoj izložbi destinacijskih plakata, osmišljen je moderan promotivni plakat uz živopisan slogan “Bakar – tiny pearl of great stories”. U središtu plakata nalazi se prepoznatljiva vizura Bakra kao centralni biser, okružen s četiri predivna bisera bakarskog kraja, a to su; Bakarske prezidi – Takala, Hreljinska gradina, vrh Risnjaka i jezero Ponikve.

bakar projekti

No, kako kažu u dobro nam znanim reklamama – to nije sve! Turistička zajednica radi na još tri zanimljiva projekta koji su u završnoj fazi. Tako će centar Bakra uskoro krasiti svjetleći pano s kartom grada, a uskoro ćete iz udobnosti vlastitog doma moći uživati i u predivnoj virtualnoj šetnji bakarskim krajem, s čak 80 fotosfera brojnih znamenitosti i skrivenih kutaka. Najposebniji od aktualnih projekata bakarske turističke zajednice zasigurno je slikovnica, dostupna i u zvučnom izdanju, o slijepom vodonoši Ivanu Čopu koji je živio u Bakru krajem 19. st., a javnosti će biti prezentirana krajem rujna. Ovu dirljivu priču pomogli su oživjeti uistinu posebni suradnici – učenici 4. razreda Osnovne škole Bakar i Područne škole Krasica, te 7. razreda Osnovne škole Hreljin, pod mentorstvom učiteljica, te Ive Sille iz obrta Kazivačica i Emila Mandarića iz Udruge slijepih Primorsko-goranske županije.

S obzirom kako i Grad Bakar trenutno priprema nekoliko kapitalnih projekata u turizmu, malom kvarnerskom gradu definitivno slijedi turistička preobrazba. Stoga ga svakako držite na oku, zato što nove priče slijede uskoro, a na vama je samo da dođete i da ih doživite.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.