Beeram domaće 4 – u Vinkovcima vas ovoga vikenda očekuju izvrsna craft piva i odlične svirke

spot_img

Oslobodite si ovaj srpanjski vikend, jer se 9. i 10. srpnja u Vinkovcima događa Beeram domaće 4. Na festivalu u vinkovačkom parku Lenije će sudjelovati 15 craft pivara koji će ponuditi preko 30 vrsta piva. Pivovare koje dolaze na festival su iz svih regija Republike Hrvatske, pa je festival jedinstvena prilika za kušati piva koja su uglavnom lokalnog karaktera

/// Beeram domaće: Rimski carevi u Vinkovcima započeli tradiciju pivarstva

Priča o prvom i jedinom vinkovačkom craft festivalu započela je prije tri godine, kao ideja i inicijativa vlasnika craft pivovare Valentinijan, Ivana Vorgića. Prvo je izdanje okupilo 12 pivara i velik broj posjetitelja, pa je to iznimno zanimanje za craft pivo ponukalo organizatora da nastavi s održavanjem festivala – i u dobrim i u lošim vremenima. Nakon prošle godine u kojoj je festival silom prilika bio skraćen na jedan dan i organiziran na ograđenom prostoru zbog epidemije korona virusa, ove se godine festival vraća u punome sjaju, ponovo će trajati 2 dana i održat će se u prekrasnom i prostranom okruženju parka Lenije.

Slavonske craft snage na Beeram domaće 4 će zastupati Valens, Walkow, Beckers, Mali div, Black hat i Stric. Poseban interes među pivskim entuzijastima izazivaju pivari koji na festival dolaze s drugog kraja Lijepe naše – 022 i Šibenska iz Šibenika, Familia iz Kaštel Gomilice, Tap B i Lab iz Splita, te Barilo iz Dugog Rata. Neizostavni su – naravno – i pivari iz metropole: Nova runda, Varionica i Zmajska.

Neke od ovih pivara smo imali priliku ugostiti u Vinkovcima i ranije, a neki će nam se pridružiti po prvi put. Cilj nam je predstaviti podjednak broj lokalnih i nacionalnih proizvođača. Naravno, neće nedostajati ni zabavnih sadržaja – osim već uobičajenih zanimljivih predavanja na temu craft pivarstva i povijesti ispijanja piva na ovim prostorima, u sklopu festivala će biti postavljen poligon/igraonica za djecu, koji će biti besplatan za sve. U istom djelu festivala bit će smješten i punkt s prirodnim sokovima i drugim negaziranim osvježenjima za najmlađe. Namjera nam je zabaviti i educirati i velike i male, rekao nam je organizator Ivan Vorgić.

Za glazbeni će se sadržaj pobrinuti Edi Maružin & the Bandits u petak, te Stampedo u subotu. Program će oba dana trajati od 15:00 do ponoći.

Jako sam sretan sam što će se festival održati, Vjerujem da ćemo se nakon predugog razdoblja bez ikakvih događanja svi zajedno dobro zabaviti na Beeram domaće 4, zaključio je Vorgić.

Cijela manifestacija odvijat će se u skladu s mjerama Civilne zaštite RH.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.