Otok Krk – A Place To Call Home

Glazbena događanja i biciklističke ture posjetiteljima otoka Krka zasigurno će osigurati zabavan, ali i siguran ljetni odmor. Za dobar provod zadužene su četiri turističke zajednice otoka Krka, koje su pod krilaticom A Place to Call Home objavile zajednički program događanja predvođen atraktivnim glazbenim sadržajima i biciklističkim turama.

TZ Općine Omišalj, TZ Općine Malinska-Dubašnica, TZ općine Punat i TZ Grada Krka odlučile su ovog ljeta ponuditi atraktivan turistički sadržaj koji obuhvaća glazbene i sportske programe pod zajedničkim konceptom, u skladu s trenutnim prilikama.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Svaki tjedan započet će akustičnom glazbenom poslasticom. Serija svirki Acoustic (Monday) predstavit će iskusne glazbenike poput 20 Fingers, Love Runners Band, Goodstuff Trio i Don Demižon & Ego3pizze.

Tjedan se nastavlja uz klasičnu glazbu na istaknutim povijesnim lokacijama pa će tako nezaboravna iskustva osigurati Klasika u Dubašnici (Malinska), Klasika na Košljunu (Punat) i Klasika na Mirinama (Omišalj).

Srijede su rezervirane za Krčke štorije. Dugu tradiciju klapske glazbe na otoku Krku ovoga će se ljeta predstaviti na potpuno novi način, kroz formu ‘storytellinga’, odnosno pričanja priče. Posjetitelji će moći uživati u kratkim skečevima kroz koje će, uz pomoć krčkih klapa Rašketa, Kaštadi i Zvonimir, na reprezentativnim lokacijama svake destinacije biti ispričana nova krčka štorija.

Za ljubitelje aktivnog odmora četvrtkom su organizirane Local Bike tour biciklističke ture. Do dvadesetak prijavljenih sudionika provest će dan u razgledavanju pojedine destinacije, njene prirode i poznatih kulturnih i povijesnih lokacija, a sve to na vjerojatno najpopularnijem prijevoznom sredstvu otoka Krka – biciklu!   

Posebno treba predstaviti glazbene poslastice nedjeljom – Sunday Jazz & world music, prvi jazz festival otoka Krka, koji će pod organizacijskom palicom Zorana Majstorovića, jednog od najcjenjenijih hrvatskih jazz glazbenika, okupiti brojna poznata imena domaće i inozemne jazz scene. Od 19. srpnja do 6. rujna nastupit će The Sterptet, Rajko Ergić Trio, Zoran Majstorović Kvartet, Aleksander Ipavec Kvartet, Atma Mundi Ensemble, Romano Todesco Trio, Simone Lanzi Kvartet i Porto Etno Orkestar!

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.