Bogat vikend program u Gorskom kotaru

Ako razmišljate kako biste mogli provesti zanimljiv i sadržajan vikend, u svoj planer možete upisati Gorski kotar u kojem vas očekuje revitalizirajući zagrljaj prirode, bogata gastronomija i pregršt zanimljivih događanja.

Naime, u Ravnoj Gori se održava 18. Festival komorne glazbe. Danas nastupa Kvartet Sebastijan, dok vas u subotu očekuju Anđelko Krpan na violini te Nada Majnarić na klaviru. U nedjelju će vas uz pijanisticu Majnarić oduševiti i gosti Vito Margitić na saksofonu te Karla Pezerović na klaviru. Koncerti se održavaju u Domu kulture u Ravnoj Gori s početkom u 19 sati.

Ako pak preferirate boravak u prirodi, recimo kako su za sutra Gorani pripremili dva zanimljiva programa. U naselju Lič u Općini Fužine na tradicionalnoj Gljivarijadi uživat ćete u branju goranskih gljiva uz stručno vodstvo koje prati i atraktivno natjecanje uz obilan goranski doručak i ručak.

U Brodu na Kupi sutra će se održati Dani jabuka, krušaka i sira, gdje vas očekuje bogat sajam goranskih proizvoda domaćih OPG-ova, šetnja uz Kupicu u čudesnoj Dolini leptira sa stručnim vodičem te posjet atraktivnom Kaštelu Zrinskih u kojem se nalazi centar “Divljina s pogledom na more” Prirodoslovnog muzeja Rijeka i interpretacijski centar “Putovima Frankopana”. Dani jabuka, krušaka i sira nastavit će se u Čabru u nedjelju kada vas, između ostaloga, očekuje i planinarski pohod na izvor Čabranke i Tropetarsku stijenu uz vodiča.

U Mrkoplju vas u nedjelju 19. rujna povodom 250. godišnjice osnutka župe i 250. rođendana Mrkoplja očekuje Proštenje s misnim slavljima te koncertom klasične glazbe. Mrkopaljci su povodom rođendana pripremili i zanimljiv glazbeni program koji se održava u subotu od 20 sati.

Svakako se odvažite i na gastroslasnu avanturu Gastroventure à la Gorski kotar jer vam goranski ugostitelji pripremaju jela od sezonskih domaćih namirnica. U rujnu goranski jelovnici, između ostaloga, obiluju delicijama od jabuka, kupina, šumskog vrganja, mesa jelena, koromade (žute korabe) i domaćeg svježeg zelja.

Više informacija o programima događanja i izletničkim atrakcijama potražite na Facebook stranicama Turističke zajednice Gorskog kotara.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica Gorskog kotara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.