Bol će Noć Muzeja obilježiti Izložbom u nastajanju #BOL100

spot_img

Noć muzeja na otoku Braču ove je godine u znaku stote godišnjice turizma u Bolu.

Cjelogodišnji program ove velike obljetnice započet će upravo u Noći muzeja u petak 27. siječnja u Galeriji umjetnina Branislav Dešković. Organizatori Centar za kulturu Brač i Turistička zajednica Općine Bol predstavit će projekt Izložba u nastajanju #BOL100, koja će biti popraćena bogatim gastronomskim i glazbenim programom od 19 do 23 sata.

Glavna ideja izložbe je putem dokumenata, artefakata i svjedoka vremena prikazati razvoj turizma u Bolu. Postav koji će biti otvoren u petak samo je mali dio materijala koji svjedoče o bogatoj povijesti turizma, a kroz ovaj projekt u sljedećih nekoliko mjeseci obogaćivat će se bolska stoljetna turistička priča.

Radi se o participativnoj izložbi u “konstantnom nastajanju” za koju je najvažnije aktivno sudjelovanje lokalne zajednice u bilježenju priča i prikupljanju izložaka. Postav će se nadopunjavati tijekom godine, a to će omogućiti posjetiteljima uživanje u uvijek novim izložbenim sadržajima, simbolizirajući samu regenerativnu prirodu turizma kao socio-kulturnog fenomena.

U “Noći muzeja” kao prvoj etapi bolske turističke obljetnice, svi su pozvani na sudjelovanje!

Organizatori pozivaju da dođu svi oni koji mogu ispričati svoja sjećanja koja će se zabilježiti kamerom, kao i one koji im mogu donijeti ponešto od svojih uspomena.

Posjetitelji Izložbe u nastajanju imat ćete priliku kušati i neka od jela iz ponude čuvenog bolskog Pansiona Vidošević iz 1941. godine, koja će pripremiti kuhar Josip Eterović, a učenici Srednje škole Bol počastit će ih maštovitim tradicionalnim jelima na novi način. Kroz glazbeni vremeplov provest će ih bračka klapa “Kuroj” i – u svom eklektičnom stilu – DJ Mathew Bee.

Popratni program odvijat će se u Galeriji Centra za kulturu Bol gdje će se u kontinuitetu prikazivati  film “Čiči – biči: Bolski turizam u doba korone” autora Ivice Jakšića Čokrića Pukota, najgorljivijeg borca protiv turizma.

Info, foto: Turistička zajednica Općine Bol

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.