Božićno selo – tri milijuna lampica u zaleđu Omiša

U malom zaseoku Nart u zaleđu Omiša pod Mosorom, Božić je raskošan kao nigdje u Dalmaciji. Maleno selo omiške Zagore postalo je centar neviđene adventske čarolije jer je u cijelom mjestu s oko stotinjak duša otvoreno Božićno selo – prava bajka i čarolija božićnih dana.

A posjetitelji imaju što i vidjeti – konje, krave buše, ovce, jelene, magarce, svinje, paunove i ostale životinje. Punih osam godina trebalo je Tihomiru Lučiću da uz pomoć obitelji i prijatelja stvori posjetiteljima ovakav doživljaj božićne bajke. Prve posjetitelje primio je 2018. godine, a danas čak tri milijuna lampica osvjetljava više od 300 stabala, suhozida, figura…

Božićno selo u Gornjem Dolcu ove je godine bogatije za oko 700.000 lampica i veće za oko 5.000 četvornih metara. Svaka grana je dobila božićno ruho, a svijet kamenjara Zamosorja u božićnom svjetlu sjaji čarolijom boja i bljeskajućeg sjaja. U pravoj seoskoj zimskoj idili, djecu dočekuje Djed Božićnjak s vrećom slatkiša.

Posjetitelji mogu uživati u Božićnom selu do 6. siječnja 2022. i kušati isključivo domaće proizvode poput kobasica, soparnika, fritula, uštipaka, kuhano vino i čajeve.

Do Sveta tri kralja – Božićno je selo otvoreno od 16 do 22 sata, svakoga dana, osim na Badnjak i na Staru godinu. Cijena ulaznice je 30 kuna, za djecu do sedam godina ulaz je slobodan. Ukoliko je riječ o organiziranim grupama, tada je cijena ulaznice 25 kuna.

Fotografije: Božićno selo

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.