Dođite na Čaj s groficom u Dvor Trakošćan

Jedan od najljepših, ali i najstarijih dvoraca u Hrvatskoj, dvorac Trakošćan do kraja listopada ugostit će mlade ljubitelje povijesti i one koji to žele postati. Ako ne znate kako biste sa svojom djecom proveli nedjeljno poslijepodne, mi vam dajemo prijedlog… odvedite ih u Trakošćan, gdje svi zajedno, kao obitelj, uz Čaj s groficom, možete doznati više o zanimljivom povijesnom razdoblju ovoga kraja.

U doba kada su gospoda ustajala prilikom ulaska dama u prostoriju, kada se svijetle boje i cvjetni uzorci nisu nosili zimi, a svaki je pokret ruku ili lepeze imao svoje značenje, Trakošćanom su vladale krinoline, čipka, salonske cipelice, tročetvrtinski takt i ilirske budnice.

I upravo je to razdoblje naše povijesti tema programa koji se po prvi puta održao jučer u dvorišnoj galeriji Dvora Trakošćan. Bila je to prva u nizu besplatnih radionica za djecu “Čaj s groficom”, koje će se održavati svake nedjelje zaključno s 31. listopada.

Kultura življenja kroz kostimirano-edukativni program koji počinje u 15 sati i traje do 60 minuta djeci približava bonton, ples i običaje polovice 19. stoljeća. Program je prilagođen predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu, uz pratnju jednog roditelja i besplatan je za sve sudionike.

No osim čaja, posjetitelji će imati prigodu družiti se i fotografirati s groficom, individualno se fotografirati u retro foto kutku, a tu je i kostimirano vođenje izložbom “Priča grofičinog ormara”.

Princeze, dame, grofice i grofovi, gospoda i kavaliri, dobrodošli na Čaj s groficom u Dvor Trakošćan.

Organizatori događanja su Umjetnički studio Respect, Udruga Plemićka mladež i Cro-Eco centar, a pokrovitelji Turistička zajednica Varaždinske županije i Dvor Trakošćan.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.