FOTO GALERIJA: Camino Krk Story 2024. – slijedi drugi vikend od Krka do Malinske, a prijaviti se možete do četvrtka

Turistička zajednica Grada Krka uz potporu Turističke zajednice općine Baška, u suradnji s Anakin Adventures, nastavila je ove godine s projektom Camino Krk Story. Camino Krk Story ovog proljeća podijeljen je u dva dvodnevna vikend programa koji uključuju stručno vođenje, organiziran prijevoz, okrjepe i vođene ture otočnim znamenitostima, interpretacijskim centrima i muzejima. Prvi je vikend već održan, a idući slijedi 25. i 26. svibnja 2024.

Camino Krk Story 2024
Foto: Luka Tabako

Prvi ovogodišnji Camino Krk Story vikend program obuhvatio je Camino Krk dionice Baška – Punat i Punat – Košljun – Kornić – Krk.  Putovanje je započelo uzbudljivom trasom dugom 18 kilometara, koja je vodila sudionike od Baške do Punta. Prateći Bašćansku stazu glagoljice do Jurandvora i očaravajućeg kompleksa opatije sv. Lucije, tura je potom skrenula prema zapadu i šarmantnom naselju Batomalj.

Kako se ruta dalje uspinjala prema jugozapadnoj visoravni, istaknuti dijelovi staze uključivali su povijesni lokalitet Lipica i strmovit put koji vodi do Obzove i impresivnog Velog Vrha. Prvi dan Camino Krk Story programa završio je u Puntu, gdje su sudionici mogli odahnuti i pripremiti se za sutrašnju uzbudljivu avanturu.

Camino Krk Story 2024
Foto: Luka Tabako

Drugi dan programa započeo je posjetom otočiću Košljunu, koji je očuvan kao posebni rezervat šumske vegetacije. Na Košljunu su sudionici ture razgledali franjevački samostan s renesansnom crkvom i velikim klaustrom te arheološki, sakralni, etnografski i prirodoslovni muzej te knjižnicu s više od 30.000 naslova, koji su također dio samostanskog kompleksa. Nakon toga, vođena tura nastavila se prema slikovitim mjestima Dunatu i Korniću te župnoj crkvi sv. Jakova apostola u Korniću.

Camino Krk Story 2024
Foto: Luka Tabako

U nastavku programa, sudionici su uživali u prekrasnim pogledima koji su se pružali na putu prema povijesnom gradu Krku. Po dolasku u Krk, istraživali su Interpretacijski centar maritimne baštine otoka Krka, nakon čega su se uputili prema nezaobilaznom Frankopanskom kaštelu te dan završili ugodnom šetnjom starom gradskom jezgrom!

Camino Krk Story 2024
Foto: Luka Tabako

Ukoliko se niste uspjeli pridružiti na prvome vikendu još se možete prijaviti za drugi Camino Krk Story vikend, koji je na rasporedu 25. i 26. svibnja 2024.

Camino Krk Story – drugi vikend – 25. i 26. svibnja 2024.

SUBOTA, 25. svibnja

Dionica Krk – Brzac – Milohnić (23 kilometara)
09:00 Okupljanje na Veloj placi (hodočasničke putovnice preuzet će se u Turističko-
informativnom centru TZG Krka), vođena dionica Krk – Brzac – Milohnić
Po dolasku u Milohnić slijedi okrjepa
18:00 Polazak autobusa iz mjesta Milohnić za grad Krk

NEDJELJA, 26. svibnja

Dionica Milohnić – Malinska (23 kilometara)
09:00 Polazak autobusa iz grada Krka (autobusni kolodvor Krk)
09:30 Vođena dionica Milohnić – Malinska
Po dolasku u Malinsku slijedi slobodno vrijeme
18:00 Polazak autobusa iz Malinske za grad Krk (autobusni kolodvor Malinska)

KOTIZACIJA: 40€ po osobi / po vikendu
PRIJAVA: www.anakin-adventures.com/camino-krk-story
ROK ZA PRIJAVU: 23. svibnja 2024.

///Sedmi dan Camino Krk najzahtjevnija je ruta koja vodi do crkve Svetog Jakova

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.