Campsite Biokovo jedini kamp Imotskog kraja gradi sasvim drugačiju vjerodostojnu priču

Kažu kako ispod svakog kamena našeg zaleđa postoji priča koju treba otkriti. Neke od priče već su ispričane i poznate popit one o poznatoj Biokovki tvornici trikotaže ili Šuvarovoj školi. Nadaleko je poznata i priča o Trgu Glumaca jer Glumci iz Zagvozda poznati sj kazališnom pokret u dalmatinskoj zagori.

No znate li priču o stećcima, vjerovanjima, praznovjerjima, Biokovskim vilama, kletvama, trgovcima leda iz Biokovskih špilja, kamišnicima, francuskoj cesti, obradi kamena i klačini? Ove priče ispričala nam je licencirana turistička vodičica Mirjana Svaguša i sve to kroz suživot čovjeka i prirode. Zanimljive priče otkrivaju hrabre pojedince koji su se usudili biti drugačiji, ali i zajednici koja je od pamtivijeka bila spremna poduprijeti te neobične ljude i njihove vizije.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Zagvozd, malo mjesto sa sjeverne strane impresivno -velebnog Biokova koje mami na istraživanje, a cijeli ovaj kraj čuva zanimljive, ali zaboravljene priče ovog kutka skrivene Dalmacije. Kada istražujete Imotski kraj ako ste kamperski tip otkrijte Campsite Biokovo mali obiteljski kamp smješten u Zagvozdu na početku hiking staze za moćno Biokovo. Idealno mjesto za noćenje na samo 200 metara od izlaza s autoceste i točka na kojoj možete odmoriti ili se zaustaviti na nekoliko dana kako biste razgledali jezera u Imotskom, upoznali rijeku Cetine, na kupanje otišli do popularnih plaža Brela, a odavdje ćete lako i na jednodnevni izlet u Dubrovnik.

Česti gosti ovog simpatičnog kampa, koji nekako spada u kategoriju kampova s dušom, su biciklisti
koji voze mediteransku rutu Euro Velo 8. Ova biciklistička ruta počinje u Španjolskoj, a završava u Grčkoj. Dio kroz Hrvatsku počinje iz Istre, a završava u Dubrovniku. Zbog velikog prometa obalnom cestom biciklisti imaju običaj mijenjati rutu pa se umjesto vožnje biciklom od Splita do Ploča obalnom cestom kreću od obale prema unutrašnjosti.

Kamp je obiteljska priča i ta atmosfera se osjeti na svakom koraku. Ovdje se uvijek vraća. Poznaju se gosti i stvaraju prijateljstva. Jede se povrće iz organskog vrta koje će gosti, ukoliko to žele, sami ubrati. Kupuje se kod lokalnog stanovništva i pokušava se povezati goste i turiste s lokalnom zajednicom. Ova priča je svojevrsni pilot na kojem bi mnogi trebali nešto naučiti. A put kojim ovaj kamp ide definitivno je trnovit, ali i jedini pravi put. 

Turisti težinu razvoja jedinog kampa u Imotskom kraju ne vide, ali osjete toplinu i dušu kraja koji ima veliki potencijal koji tek treba naučiti koristiti. Istražite Imotski kraj i otkrijte nevjerojatne priče koje se skrivaju ispod svakog kamena. 

Foto: Campsite Biokovo

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.