Čarobni grad Djeda Mraza – najčarobnije mjesto Adventa u Varaždinu

Čarobni grad Djeda Mraza u Varaždinu nešto je što ovog Adventa ne smijete propustiti jer bit će to zasigurno najčarobnije mjesto u Hrvatskoj. Djed Mraz je prošlih godina “stanovao” u Kući Djeda Mraza, koja je postala svojevrsni simbol varaždinskog Adventa. Kuća je ove godine prerasla u – grad, a prostor od 30 četvornih metara zamijenio je dvorišni prostor palače Sermage na gotovo 400 metara četvornih. Veća površina – veća čarolija.

Čarobni grad Djeda Mraza
Čarobni grad Djeda Mraza

U bajkovitom dvorištu palače Sermage Djed Mraz će imati svoj ured gdje će s osmijehom na licu dočekivati posjetitelje, Baka Mraz će u kućici do Djedičinog ureda imati svoju radionicu, gdje će se održavati različite radionice uz slasne kolačiće, gledati animirani filmovi i čitati čarobne priče.

Svoje mjesto imat će i Grinch, no i on će u Čarobnom gradu Djeda Mraza biti u veselom, prazničnom raspoloženju. Bit će tu i Suvenirnica i Slatki kutak kao i mnoštvo čarobnih foto kutaka. I što je najvažnije, ulaz u Čarobni grad bit će – besplatan.

Čarobni grad Djeda Mraza
Radionica Bake Mraz

Najmlađi će u ovom čarobnom gradu moći doživjeti pravu čaroliju božićnih blagdana i stvoriti nezaboravne trajne uspomene, a u Čarobni grad Djeda Mraza dobrodošli su i oni nešto stariji, koji nakon ulaska u svijet bajke – neće ostati ravnodušnima.

Grincheva špilja
Grincheva špilja

Advent u Varaždinu od 1. prosinca

Čarobni grad Djeda Mraza svoja vrata otvara 1. prosinca, kada počinje i Advent u Varaždinu u sklopu kojeg se, osim ove, nudi još atrakcija, Ledena čarolija, klizalište i ledeni tobogan te panoramski kotač za prekrasan pogled na adventski Varaždin s 23 metara visine. Tu su i glazbeni programi, bogata ugostiteljska ponuda i brojna druga iznenađenja gotovo na svakom uglu varaždinske povijesne jezgre.

/// Advent u Varaždinu – Grad u kojem priče postaju stvarnost

panoramski kotač
Panoramski kotač

Korzo – koncerti i blagdanski okusi

Mirisi, okusi i prigodna glazba jamstvo su dobre zabave i blagdanskog ugođaja. Prve adventske subote (2. prosinca) na Korzo stiže ABBA RING koji će originalnim nastupom, kostimima i koreografijom u potpunosti dočarati atmosferu live koncerata jedne od najpopularnijih grupa svih vremena. U 80-e će nas vratiti varaždinski band Romantix, koji izvodi najveće hitove popularnog banda Eurythmics (9. prosinca), a za još jedan dobar party osamdesetih pobrinut će se Neki to vole vruće(16. prosinca). Uoči Božića koncert će održati grupa Pavel (23. prosinca), dok će posljednje subote u ovoj godini (30. prosinca) na Korzu nastupiti Beatles tribute band – The Bestbeat.

Advent na Korzu

Koncerata će na Korzu biti i petkom (Pava & bend, Coda, Café Society, Mirko Švenda Žiga, Rebecca Posavec), a na Dan grada i blagdan sv. Nikole, 6. prosinca jutarnji koncert za najmlađe će održati Bojan Jambrošić dok će navečer nastupiti Varaždinski vokalni ansambl. Uz to, Centar tradicijske kulture, u nedjelju 3. i 10. prosinca izvest će tradicionalne božićne pjesme, dok Varaždinske mažoretkinje za subotu, 16. prosinca pripremaju Adventsku čaroliju plesa. Blagdanski uređeno Korzo ponudit će i raznovrsnu ugostiteljsku ponudu. Na Korzu će biti organiziran i tradicionalni doček Nove godine na otvorenom. Točno u ponoć startat će Novogodišnja utrka, a u najluđoj noći u godini okupljene će zabavljati Zodiac band.

Doček Nove godine u Varaždinu

Adventski šarm najšarmantnijeg trga

Na šarmantnom Trgu Miljenka Stančića, omiljenom mjestu okupljanja tijekom Adventa moći ćete probati primamljive delicije iz raznolikih adventskih kućica uz glazbeni program. Svakog će se adventskog vikenda, pa sve do Nove Godine, ovdje svirati, družiti i plesati, a nastupit će: Jessie & Dino (1. prosinca), Fakustix (3. prosinca), Fani Solomun & Hrvoje Šenjug (10. prosinca), Marko Kenji (17. prosinca), Lucija Job & Hrvoje Funda (22. prosinca), DJ NKLE (29. prosinca) i DJ Mario Kovač (31. prosinca). Dodatna atrakcija bit će snježno fotkanje na Lančanom mostu gdje vas čeka snježna idila s najljepšim pogledom na Stari grad.

advent varaždin, Advent na Stančiću
Advent na Stančiću

Sve ovo samo je dio čarolije koja vas čeka na najtoplijem Adventu u Hrvatskoj. Stoga planirajte svoj dolazak u Grad u kojem priče postaju stvarnost. Varaždin vas čeka. 

Detalje o atrakcijama te glazbenim i kreativnim programima pronađite na stranici Advent u Varaždinu.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Varaždina

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.