Crowdfunding kampanja “Staze su ljudi” u sklopu projekta Via Adriatica

Via Adriatica prva je hrvatska dugometražna planinarsko-biciklistička staza duljine 1.100 kilometara. Od Istre do Dubrovnika, Via Adriatica je jedinstveni pješački put koji spaja prirodne i kulturne specifičnosti jadranskog podneblja. Staza prolazi kroz nacionalne parkove, strogi rezervat prirode, značajne krajobraze i cijeli niz drugih zaštićenih područja i kulturnih dobara. Dotiče riječne tokove te sve priobalne planine i planinske masive. Kao takva predstavlja novi turističko-pustolovni koncept, koji su prepoznali planinari i zaljubljenici u prirodu iz Hrvatske i inozemstva.

Kako bi budućim hodačima i biciklistima olakšali 1100 kilometara dugu aVAnturu, Planinarsko društvo AktivNatura odlučila se za izradu sveobuhvatne mobilne aplikacije, putem koje će, u svakom trenutku, moći pristupiti ključnim informacijama. Izrada “all-in-one” mobilne aplikacije iziskuje financijska sredstva i nadilazi volonterski entuzijazam ljudi koji već pet godina grade Via Adriatica priču.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Tako je na prvoj hrvatskoj crowdfunding platformi Croinvest pokrenuta kampanja pod sloganom “Staze su ljudi! – Budi i ti dio aVAnture!”. Kampanja će trajati 30 dana, a njezin cilj je prikupljanje sredstava za izradu mobilne aplikacije.

Putem aplikacije, hodači će u svakom trenutku moći pristupiti točkama interesa, GPS tragovima i drugim ključnim informacijama, koje će im pomoći u planiranju i prelasku staze. Izrada aplikacije logičan je korak u razvoju staze, koja postaje sve popularnija i poznatija među planinarima, biciklistima i ljubiteljima prirode u Hrvatskoj i inozemstvu, o čemu svjedoči i očekivani rekordan broj hodača, koji će ove godine pohoditi stazu.

Aplikacija će, osim za thru- i section-hikere, biti korisna i planinarima te biciklistima na jednodnevnim i višednevnim izletima, budući da će putem nje dobiti informacije o kulturno – povijesnim te prirodnim znamenitostima u područjima kojima prolazi staza.

Do kraja kampanje ostala su još 22 dana, do sada je prikupljeno više od 52.000 kuna, a cilj za ostvarivanje prve faze, odnosno izradu osnovne verzije mobilne aplikacije, je 85.000.

Via Adriatica nastala je 2016. godine kao plod entuzijazma nekolicine zaljubljenika u prirodne ljepote Hrvatske. Od samog početka, projekt se nalazi pod okriljem planinarskog društva AktivNatura iz Zagreba koje okuplja zaljubljenike u prirodu, rekreativce, entuzijaste i kreativce s višegodišnjim iskustvom organiziranja druženja u prirodi, kroz različite aktivnosti, planinarenje, biciklizam, kajakarenje, i sudjelovanja u akcijama zaštite okoliša.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.