Crowdfunding kampanja “Staze su ljudi” u sklopu projekta Via Adriatica

Via Adriatica prva je hrvatska dugometražna planinarsko-biciklistička staza duljine 1.100 kilometara. Od Istre do Dubrovnika, Via Adriatica je jedinstveni pješački put koji spaja prirodne i kulturne specifičnosti jadranskog podneblja. Staza prolazi kroz nacionalne parkove, strogi rezervat prirode, značajne krajobraze i cijeli niz drugih zaštićenih područja i kulturnih dobara. Dotiče riječne tokove te sve priobalne planine i planinske masive. Kao takva predstavlja novi turističko-pustolovni koncept, koji su prepoznali planinari i zaljubljenici u prirodu iz Hrvatske i inozemstva.

Kako bi budućim hodačima i biciklistima olakšali 1100 kilometara dugu aVAnturu, Planinarsko društvo AktivNatura odlučila se za izradu sveobuhvatne mobilne aplikacije, putem koje će, u svakom trenutku, moći pristupiti ključnim informacijama. Izrada “all-in-one” mobilne aplikacije iziskuje financijska sredstva i nadilazi volonterski entuzijazam ljudi koji već pet godina grade Via Adriatica priču.

Tako je na prvoj hrvatskoj crowdfunding platformi Croinvest pokrenuta kampanja pod sloganom “Staze su ljudi! – Budi i ti dio aVAnture!”. Kampanja će trajati 30 dana, a njezin cilj je prikupljanje sredstava za izradu mobilne aplikacije.

Putem aplikacije, hodači će u svakom trenutku moći pristupiti točkama interesa, GPS tragovima i drugim ključnim informacijama, koje će im pomoći u planiranju i prelasku staze. Izrada aplikacije logičan je korak u razvoju staze, koja postaje sve popularnija i poznatija među planinarima, biciklistima i ljubiteljima prirode u Hrvatskoj i inozemstvu, o čemu svjedoči i očekivani rekordan broj hodača, koji će ove godine pohoditi stazu.

Aplikacija će, osim za thru- i section-hikere, biti korisna i planinarima te biciklistima na jednodnevnim i višednevnim izletima, budući da će putem nje dobiti informacije o kulturno – povijesnim te prirodnim znamenitostima u područjima kojima prolazi staza.

Do kraja kampanje ostala su još 22 dana, do sada je prikupljeno više od 52.000 kuna, a cilj za ostvarivanje prve faze, odnosno izradu osnovne verzije mobilne aplikacije, je 85.000.

Via Adriatica nastala je 2016. godine kao plod entuzijazma nekolicine zaljubljenika u prirodne ljepote Hrvatske. Od samog početka, projekt se nalazi pod okriljem planinarskog društva AktivNatura iz Zagreba koje okuplja zaljubljenike u prirodu, rekreativce, entuzijaste i kreativce s višegodišnjim iskustvom organiziranja druženja u prirodi, kroz različite aktivnosti, planinarenje, biciklizam, kajakarenje, i sudjelovanja u akcijama zaštite okoliša.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.