Dani Jelačića – doživite bajku u Novim dvorima bana Jelačića u Zaprešiću

Zakoračite u svijet grofica i plemića, romantičnih šetnji i hrabrih vojnih pohoda, najljepših krinolina i mačeva i saznajte zašto su Dani Jelačića najljepši dani u godini!

Tradicionalna manifestacija, koja nosi ime najslavnijeg stanovnika Zaprešića, ove će godine zaživjeti u proljetnom ruhu i donosi najbogatiji program na otvorenom do sada.

Druženje je na rasporedu od 9. do 12. lipnja, kada će vas na imanju bana Jelačića dočekati, sada već dobro poznati domaćini, ban Jelačić i njegova grofica Sofija, a tijekom četiri dana manifestacije ovdje ćete živjeti kao u bajci.

Najmlađe posjetitelje organizatori će povesti u banovu elitnu školu za vojskovođe i diplomate u Beču gdje će moći učiti strane jezike, vojne vještine ili pisati pjesme baš kao što je to činio sam ban. Radionice stvaraonice čekaju sve malene kreativce koji su spretni u izrađivanju čuda svojim ručicama, a i ove će se godine juriti u potragu za banskim blagom.

Jedinstven prikaz banova života donosi velika predstava na otvorenom “Srce u bronci iliti Život bana Josipa Jelačića u 9 postaja i nešto više pjesama” koju će ispričati glumci umjetničke organizacije Max teatar, a manje poznate detalje o obitelji Jelačić i životu na banskom dvoru moći ćete saznati u brojnim vođenim tematskim turama Novim dvorima.

Za kraj, bajka će se ukrasiti najljepšom glazbenom kulisom. U sjajnom večernjem programu nastupaju The Frajle, Cinkuši, Matija Cvek i Jacques Houdek.

Stoga ne propustite proljetno izdanje manifestacije Dani Jelačića i pridružite se najdražem druženju u godini. Igrajte se, plešite i pjevajte u najljepšem povijesnom kutku grada Zaprešića. Doživite bajku u Novim dvorima bana Jelačića!

Cjelokupni program potražite na POVEZNICI.

Fotografije: Turistička zajednica grada Zaprešića

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.