Dani okusa varaždinskoga kraja – uživajte u specijalitetima po promotivnim cijenama

Dočekajte proljeće opijeni okusima i mirisima u okviru sad već tradicionalne manifestacije “Dani okusa varaždinskoga kraja” koja se ove godine održava po šesti puta.

Dani okusa varaždinskoga kraja 2023

U manifestaciji sudjeluje čak 16 ugostiteljskih objekata, nositelja standarda Okusi varaždinskoga kraja. Oni će omogućiti ljubiteljima gastronomskih specijaliteta, po promotivnoj cijeni, uživanje u menijima od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica ovoga kraja.

Doživjeti kuhinju varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama.

Ipak, šarm je u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice uzgojene marljivim težačkim rukama na seoskim dvorištima, oranicama i poljima ili nađene u okolnim šumama i brojnim vodotocima.

///Okusi varaždinskoga kraja – vrhunska kuhinja s okusom tradicije

Ljudi su ovdje oduvijek znali uživati u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu, u dobrom jelu i piću. Zato to preporučuju i svojim gostima.

I ne žurite pri tom…

Predajte se vremenu i doživljaju…

Osjetite u svakom zalogaju kolika je ljubav, a kako kaže ona narodna “Ljubav ide kroz želudac”, utkana u pripremu jela koje blagujete… A objekti – nositelji standarda Okusi Varaždinskoga kraja razastiru pred vas ovo gastronomsko blago. Mirisi i okusi domaćih namirnica, te jela i pića kojima odišu, pružit će vam istinski užitak blagovanja. I to s potpisom tradicije.

Ovo je pozivnica za doživljaj i istraživanje raznovrsne palete okusa u odabranim objektima koje resi oznaka standarda Okusi hrvatske tradicije–Okusi varaždinskoga kraja.

Kušajte i uživajte upoznajući ih.

Dobar vam tek!

Naslovna fotografija: Varaždinska županija

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.