Dani otvorenih vrata – još uvijek stignete posjetiti Brijune po promotivnim cijenama

spot_img

Nacionalni park Brijuni i ove godine, do 31. listopada, organizira Dane otvorenih vrata. Zainteresirani posjetitelji tako će moći posjetiti Veliki Brijun po promotivnim cijenama.

Neke od najpoznatijih lokacija na Brijunima koje oduševljavaju turiste iz godine u godinu su safari park, maslina na Brijunima te mediteranski vrt.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih su Brijuni posjećeni u tolikoj mjeri leži upravo u posebnosti jedinstvenog safari parka koji se na sjevernom rubu Velikog Brijuna prostire na 9 hektara. Mnogobrojne atraktivne životinje krase ovaj safari, a neke od njih su zebre, indijske svete krave, nojevi, ljame, slonica Lanka, ali i autohtone istarske životinje poput boškarina, magaraca i koza.

Jedno od najstarijih stabala masline na Mediteranu nalazi se upravo na Brijunima. Zanimljivo je da maslina i dan danas daje plodove te se od njih radi ulje. Čak oko 4,1 kg ulja ekstradjevičanske kakvoće proizvode se godišnje.

Mediteranski vrt na Brijunima s potpunim se pravom može smatrati pravim rajem na zemlji. Osnovan je 2007. godine a glavni cilj osnivanja ovoga vrta je stvaranje jedinstvenog i prepoznatljivog vrta koji se slaže uz ostale sadržaje nacionalnog parka te ističe raznolikost flore naše zemlje.

U sklopu događanja Dani otvorenih vrata organiziran je obilazak za individualne posjetitelje uz pratnju stručnog vodiča. U terminu u 11:30 sati organizirano je vođenje i na engleskom jeziku.

Obilazak Velikog Brijuna uključuje prijevoz brodom na otok, jednosatnu turu turističkim vlakom, posjet Safari parku i muzeju, crkvi sv. Germana te Kochovoj šetnici, uz mogućnost posjeta mediteranskom vrtu te Kući za brodice. Povratak u Fažanu je prema plovidbenom redu.

Tijekom vikenda, posjetitelji će moći i besplatno zaigrati golf, a pripremljen je sadržaj i za najmlađe. Naime, 29. i 30. listopada 2022. posjetitelji će uz kupnju ulaznica po promotivnoj cijeni dobiti i gratis školu golfa, dok će najmlađi moći uživati u tematskim radionicama i aktivnostima vođenim profesionalnim animatorima. Također, uz navedene aktivnosti, posjetitelji će moći besplatno razgledati i izložbu posvećenu 100. obljetnici golfa u crkvici sv. Roka.

Fotografije: Nataša Sundara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.