Daruvarska Pivska torta spaja naoko nespojivo

Nema tomu davno, predstavili smo vam “Beerlist – Naše pivske i druge priče”, programe za znatiželjne ljubitelje piva i one koji će to tek postati, a kojima su domaćini Pivovara Daruvar, Daruvarske toplice i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kroz Beerlist priče možete saznati ponešto o povijesti proizvodnje piva u Daruvaru, vidjeti kako se pivo rađa, osjetiti mirise i kušati okuse različitih stilova piva. Svaka od priča ima drugačiji intenzitet pivskog doživljaja, kroz njih ćete naučiti i kako sljubiti pivo i hranu, ali i dobiti priliku kušati nešto jedinstveno – daruvarsku Pivsku tortu.

Upravo je Pivska torta zvijezda naše današnje priče. Delicija je to u kojoj se sljubljuju svima draga čokolada i – dakako – pivo. I to ne bilo kakvo, nego Stout 4.2. 5th Elementa.

Ovu su tortu osmislili u daruvarskom pekarskom obrtu ‘Imako‘ obitelji Kolaček posebno za Beerlist, spojivši naoko nespojivo s izvanrednim uspjehom.

A u Pivsku tortu idu, redom: jaja, šećer, ulje, tamno daruvarsko pivo, kakao i oštro brašno. O omjerima se ne govori, jer radi se o tajnom receptu. Tortu se može kušati u sklopu programa Beerlista, no u pekarnici ‘Imako’ će je rado napraviti i samo za vas, po posebnoj narudžbi.

Kažu da je Pivska torta dosta tražena, jer ljudi žele isprobati nešto novo, a nakon prvotnog kušanja mnogi se vraćaju i žele još. U daruvarskom kraju (a i puno šire) Pivsku tortu ne pravi nitko drugi, a tajna njezinog izvanrednog okusa je u dobro odvaganom omjeru čokolade i piva do kojeg se došlo kroz dosta pokušaja.

U tim se pokušajima daruvarsko pivo Stout 4.2. pokazalo idealnim za kombinacije s čokoladom. Radi se o craft pivu linije 5th Element koje predstavlja element zemlje, izrazite je crne boje, te u potpunosti naglašava dubinu zemlje iz koje ječam preuzima svoje arome.

Karakterizira ga intenzivna aroma kave i crne čokolade koju nakon ispijanja upotpunjuju gorčina hmelja i aroma cikorije. Povećani sadržaj alkohola ovog FOREIGN EXTRA STOUTA dobro je balansiran sa sladnim aromama i čini ovo pivo okrepljujućim, osobito ako se dijeli. Odlično se slaže s burgerima, steakom i mesom s roštilja, desertima od tamne čokolade, te tvrdim sirevima intenzivnog okusa.

Brand 5th Element rođen je 2014. godine kao doprinos pivskoj sceni koja je obogaćena craft pivima, a kolekcija se sastoji od stilova koji personificiraju elemente vatre, zraka, vode, zemlje i – ljubavi.

U slučaju Pivske torte, čokolada i pivo u pravoj kombinaciji daju specifičan okus koji se po dobru dugo ne zaboravlja. A ljubav – prema pivu, čokoladi i uživanju – tu priču savršeno zaokružuje i jamči jedinstveno iskustvo.

Fotografije: Press 032

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.