Donosimo priču kako je nastala najljepša plaža Jadrana i jedna od najljepših plaža Europe

Po izboru specijaliziranog portala European best destinations plaža Pasjača, koja je udaljena tridesetak kilometara od Dubrovnika prema susjednoj Crnoj gori, izabrana je za najbolju europsku plažu prošle godine.

S obzirom kako je naša tajnovita i skrivena plaža Pasjača pobijedila u oštroj konkurenciji s plažama iz Francuske, Španjolske, Grčke, Italije, Turske time je ova priča još zanimljivija. Naime nikad ne biste pogodili kako je zapravo nastala ova šljunčana plaža čije slike se šire društvenim medijima i izazivaju uzdahe svjetskih turista.

Ova skrivena prekrasna plaža nalazi se ispod malenog sela Popovići. Zanimljivo je kako je ova plaža nastala tijekom drugog svjetskog rata kada su u ovim selima iskapani tuneli te je kamenje iz tunela bacano ovdje ispod litica. Tko bi pomislio kako će zahvaljujući iskapanju tunela nastati prema mnogima najljepša plaža Jadrana, ali i Europe. More je s vremenom ovo odbačeno kamenje usitnilo i nastala je plaža Pasjača do koje nije lako doći. Naime skrivena je ispod masivnih litica Konavalskih stijena.

Pripremite se za strpljenje dok se spuštati prema ovoj plaži jer očekuju vas strme i duge ali prilično fotogenične stepenice, koje su usječene u stijenu. Inače stijena je na 250 m nadmorske visine, tako da je spuštanje do plaže, a još i više uspinjanje nazad zapravo avantura za sebe. Iako je proglašena najboljom plažom u Europi ne brinite ovdje je rijetko gužva vjerojatno baš zbog avanturističkog pristupa i zapravo tajnovitog položaja.

Youtube: Vlaho Torić
Youtube: Dainius M.

1.000 HRVATSKIH PLAŽA NA JEDNOM MJESTU

Vjerojatno najveća baza plaža na svijetu projekt je Gregora Balažica, koji je kroz par godina prošao osobno sve plaže, fotografirao, snimio i zabilježio podatke o ponudi i njihovoj turističkoj infrastrukturi.

Istražite i pronađite ju već ovog ljeta… a nama pošaljite vašu priču i fotografije s najljepše europske plaže. Popis od preko 1.000 hrvatskih plaža pogledajte i istražite na web portalu www.beachrex.com.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.