Doživi jedan dan na imanju bana Jelačića u Zaprešiću

162. obljetnicu smrti najslavnijeg stanovnika Zaprešića, bana Josipa Jelačića, Turistička zajednica grada Zaprešića obilježit će u subotu i nedjelju, 22. i 23. svibnja prigodnim i zanimljivim programom za sve generacije. Program će se održati u Novim dvorima bana Jelačića, a svi posjetitelji imat će priliku upoznati bana, obitelj Jelačić i Nove dvore kroz tematske vođene ture i zanimljive priče koje će im donijeti kostimirani likovi iz banskog doba.

Osim zanimljivih šetnji, Turistička zajednica organizira i novu zabavno-edukativnu radionicu za klince i klinceze. Kroz igru, zabavu i edukaciju, a pod budnim okom animatora oni će proživjeti jedan tipičan dan na imanju bana. Dok će djeca istraživati imanje, roditelji mogu odmoriti i uživati u prekrasnom ambijentu Novih dvora Jelačićevih…

Bit će ovo prilika i da Turistička zajednica grada Zaprešića u subotu, 22. svibnja predstavi edukativno-zabavni vodič za najmlađe posjetitelje Novih dvora, kao i projekt “Dođi u Zaprešić”. A posebno veseli i nastup Počasne satnije Kravat pukovnije koja će predstaviti svoj program uz konje i počasnu stražu.

Nove vođene tematske šetnje Novim dvorima

Nedjelja donosi i vođenu šetnju ulicama Grada “Zaprešićke ljubavi; one prave i sa stranica romana”, a otkriva zanimljive detalje zaprešićkih ljubavnih priča. Uz već poznate ture Novim dvorima, ne propustite i dvije nove vođene tematske šetnje naziva “Noć kada je nebo plakalo za banom” i “Hod kroz banovo nasljeđe”.

Tijekom vikenda 22. i 23. svibnja Muzej i Turističko-informativni centar bit će otvoreni u vremenu od 10 do 19 sati, a ulaz u Muzej Matije Skurjenija bit će besplatan za sve posjetitelje.

U subotu, 22. svibnja Kravat pukovnija odat će počast banu Jelačiću polaganjem vijenca i svijeća, a Turistička zajednica Zaprešić poziva sve posjetitelje da se poklone banu uz cvijeće i svijeće te na taj način zajedno iskažu zahvalnost i poštovanje prema velikanu hrvatske povijesti.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.