Doznajte kako ćemo putovati u bliskoj budućnosti

Najnovije istraživanje Booking.com-a pokazuje kako i dalje postoji velika želja za putovanjima. Naime, 65% svjetskih putnika i 79% putnika iz Hrvatske uzbuđeno je zbog mogućnosti koje im donose putovanja kada to bude sigurno nakon ukidanja ograničenja. Također, čak 67% putnika iz Hrvatske više će paziti na cijene prilikom pretraživanja i planiranja budućih putovanja, dok će njih 66% vjerojatnije tražiti promotivne ponude i uštede. U nastavku pročitajte savjete o tome kako putnici mogu najbolje iskoristiti nadolazeće putovanje kada ponovno bude sigurno putovati, koje nam donosi Booking.com.

ISTRAŽITE SVOJU INSPIRACIJU

Prvi važan korak u planiranju putovanja je, pogotovo danas, istraživanje. Internetske stranice dobro su mjesto za početak jer nude najnovije informacije o ograničenjima putovanja. Sljedeći je korak pronaći inspiraciju. Prema istraživanju više od pola svjetskih putnika (51%) i 56% putnika iz Hrvatske za inspiraciju za odmor koristi internetske tražilice. 36% putnika iz Hrvatske pronalazi inspiraciju u preporukama koje dobiju u razgovoru s prijateljima i obitelji. Internetske stranice za rezervaciju smještaja posjećuje čak 57% putnika iz Hrvatske.

ODABERITE PRAVU VRSTU PUTOVANJA

Članak se nastavlja ispod oglasa

Većina svjetskih putnika preferira opuštajuće putovanje u sljedećih 12 mjeseci. Čak 67% putnika iz Hrvatske želi više kraćih odmora, poput vikend-putovanja, nego što su ih imali u 2019. godini. Također je važno razmisliti o tome kako ćete doputovati u svoje odredište. Prema rezultatima istraživanja 40% putnika iz Hrvatske i dalje želi izbjeći putovanja avionom, a njih 37% želi izbjeći bilo kakav javni prijevoz. Sjajna je opcija putovanje automobilom.

PUTOVANJA SU UVIJEK BOLJA S NAJDRAŽIMA

Još je jedan važan korak u planiranju putovanja razmisliti o tome s kime želite otputovati. Prema istraživanju Booking.com-a 61% svjetskih putnika želi putovati u manjoj grupi s prijateljima i obitelji. Isto misli i 70% putnika iz Hrvatske. 27% putnika iz Hrvatske želi putovati lokalno kako bi posjetili prijatelje i obitelj. Za one koji su uživali u samoći kod kuće ili žude za malo vremena za sebe, putovanje je također sjajna prilika za promjenu okruženja. Istraživanje Booking.com-a pokazuje 25% putnika iz Hrvatske želi fokusirati na sebe i otputovati nekamo sami kad se ukinu ograničenja.

SIGURNOST NA PRVOM MJESTU

Više od tri četvrtine svjetskih (79%) i putnika iz Hrvatske (78%) bit će opreznije zbog koronavirusa. 70% njih tvrdi kako će vjerojatnije rezervirati smještajni objekt koji ima jasno naznačene konkretne mjere vezane za zdravlje i higijenu. Važno je razmisliti o svojim potrebama i o tome kako putovati sigurno uz poštivanje mjera higijene i socijalnog distanciranja tijekom boravka. Uz više od 14 milijuna objekata koji su dosad na Booking.com-u implementirali mjere za zdravlje i sigurnost i koje su jasno naznačene na stranici objekta, te uz nove filtre koji olakšavaju pronalazak ovih objekata kao i objekata koje možete rezervirati u cijelosti za sebe, putnici mogu biti sigurni kako će imati siguran i ugodan boravak.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.