Drugačije Valentinovo: Šetnje prirodom Gorskog kotara uz priče o životinjskoj ljubavi

Dolazak na naše obilaske je više od odmora! To je doživljaj prirode i novo iskustvo. Dobro je za vaše tijelo i duh. Promijenite rutinu i začinite svakodnevicu. Odaberite #neodoljiv #gorskikotar uz lokalne licencirane vodiče Lynx and Fox. Sljedeća dva vikenda pozivamo vas na obilaske raznolikih staza uz zanimljive priče o ljubavnim odnosima između životinja. Kako se vole (ili ne vole) medvjedi? Tko su obiteljski tipovi u životinjskom carstvu? Tko je šumski kralj harema, a kada skupina ženki iskoristi jednog mužjaka? Pridružite se, biti će zanimljivo…

Već ove subote 12. veljače pridružite se obilasku pod nazivom “Tamo kod starog Petehovca”. Šume su to i brdo s kojim su stanovnici Delnica posebno povezani. Vodimo vas u regenerativnu šetnju lagano uzbrdo koja će osvježiti vaše tijelo, potaknuti cirkulaciju, a čisti zrak duboke šume razbistriti će vam um. Preko totalno lokalnih lokacija poput “Lukanove vode”, jame “Grijalica” i drevnog izvora pitke vode “Jezerka” uspeti ćemo se do predivnog vidikovca s kojeg pogled puca sve do Triglava i upiti legendu o Jagodinoj stijeni. Bez brige, na vrhu vas čeka po želji i jedna od najboljih štrudli od borovnica ili šumskog voća uz kavu u Planinarskom domu prije silaska u – najviši grad Hrvatske – Delnice.

INFO:

 • 8 kilometara / 300 metara uspona / lagano do srednje teško
 • Početak: Delnice 10h / Završetak : Delnice 14.30h
 • Samci, parovi, obitelji sa odraslom djecom 10+ koja se u potpunosti kreću u tempu odraslih
 • Prijavu za sudjelovanje učinite preko POVEZNICE

U nedjelju 13. veljače vas pozivamo na obilazak “Neočekivane Fužine: Preradovićev vrh i dva jezera”. Ovdje imamo dvije grupe kako bi se svi mogli rekreirati, veliki i mali. Vodimo vas u lijepu laganu šetnju u Fužinama do prekrasnog vrha Preradović koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i ljepotom kada jezero Bajer pogledate iz potpuno druge perspektive. Svi posjećujemo još i jezero Lepenice kako bi uživali u danu u potpunosti, a nakon ture predlažemo da se zadržite u Fužinama jer vas gastrospecijaliteti goranske kuhinje čekaju da ih isprobate.

INFO:

 • 4 kilometara / 150 metara uspona / lagano
 • Početak: Fužine 10h / Završetak : Fužine 14.00h
 • Team Lynx: Obitelji sa djecom 4+ godina koja samostalno hodaju i mogu lagano pratiti grupu uz redovite pauze)
 • 8 kilometara / 200 metara uspona / srednje lagano
 • Početak: Fužine 10h / Završetak : Fužine 14.00h
 • Team Fox: Samci, parovi, obitelji sa odraslom djecom 10+ koja se u potpunosti kreću u tempu odraslih) 

Idući vikend, točnije 19. veljače u subotu očekuje vas obilazak “Tragom velikih zvijeri, gljiva i bobica”. Posjetit ćemo čudesnu šumu zvanu Javorova Kosa, koju morate vidjeti! Kombinacija bijelih breza i paprati, otvorenih proplanaka sa vidicima i gustih mračnih šuma u kojima caruju gljive. Krasi je još i planinarska kućica kao iz bajke o Ivici i Marici te izvor pitke vode “Božji studenac”. Na kraju ture očekuje nas iznenađenje iz bakine škrinjice – zakuska domaćih proizvoda i likera od bobica uz Udrugu Plodovi Gorja Gorskog kotara prije nego odemo u fantastičan novi posjetiteljski centar “Velike zvijeri”. Gorski kotar #neodoljiv na najjače! 

INFO:

 • 7 kilometara / 250 metara uspona
 • Početak: Ravna Gora 10h / Završetak: Stara Sušica (Ravna Gora) 15.00h
 • Samci, parovi, obitelji sa odraslom djecom 8+ koja se u potpunosti kreću u tempu odraslih

Nedjelju 20. veljače rezervirajte također za odlazak u prirodu jer vas vodimo na obilazak “Japlenški vrh i čudesna dolina leptira”. Šetnja je to uz zanimljive priče vodiča po zaštićenoj park šumi Japlenški na čijim obroncima se smjestila jedina skijaška skakaonica u Hrvatskoj. Susrest ćemo se i s jelenima lopatarima, a potom odlazimo u istraživanje stazica uz rijeke Kupu i Kupicu do bajkovitih riječnih oaza i mjesta Vilinski Gaj gdje su se prema legendi okupljale vile. Ne smijemo zaboraviti napomenuti i da nas čeka avanturistički prijelaz preko visećeg mosta i obilazak divnog Stalnog izložbenog postava “Divljina s pogledom na more” Prirodoslovnog muzeja u Kaštelu Zrinski.

INFO:

 • 4 kilometara / 50 metara uspona / lagano
 • Početak: Delnice 10h / Završetak : Brod na Kupi 14.30h
 • Team Lynx: Obitelji sa djecom 4+ godina koja samostalno hodaju i mogu lagano pratiti grupu uz redovite pauze
 • 8 kilometara / 200 metara uspona / srednje lagano
 • Početak: Fužine 10h / Završetak : Brod na Kupi 14.30h
 • Team Fox: Samci, parovi, obitelji sa odraslom djecom 10+ koja se u potpunosti kreću u tempu odraslih

Dolazak na obilaske je osobnim automobilom, a naš trud za vođenje i organizaciju platit ćete 85 kuna po odrasloj osobi i 55 kuna za djecu. Prijavu za sudjelovanje učinite preko POVEZNICE nakon čega će vam na e-mail adresu stići sve dodatne važne informacije. Važno je napomenuti kako se obilasci ne preporučuju osobama koje imaju ozbiljnih zdravstvenih poteškoća sa kretanjem. Obavezna je čvrsta i kvalitetna zatvorena obuća (cipela ili tenisica) s gumenim rebrastim potplatom te slojevita odjeća zbog promjenjivih temperatura u Gorskom kotaru. Psi svih vrsta dobrodošli! 

Imate li kakva pitanja? Slobodno nam ih ostavite putem maila jelena@lynxandfox.com ili nas nazovite na 091/182-9892. Ako trebate isplanirati izlet ili posjet Gorskom kotaru za vašu grupu, udrugu ili tvrtku ovdje smo za vas, a ako želite primati informacije o ovakvim zanimljivim obilascima, upišite se na našu newsletter listu

Naslovna fotografija: Višnja Bolf

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.