EDEN europska destinacija Nin gostima priredio tjedan romantike

Festival ljubavi – ninska Romantična noć ove godine obilježena je na drugačiji način. Umjesto jedne romantične noći Nin je imao čitav tjedan romantike. U vremenu novog normalnog u kojemu se nalazimo već dulje vrijeme, kao “odmor” od trenutne situacije u Ninu su odlučili su goste prigodno razveseliti.

“Umjesto jedne romantične noći ljubav smo slavili kroz cijeli jedan Tjedan romantike. Grad je zablistao u mnoštvu ukrasa. Romantika je ponovno zavladala starogradskom jezgrom grada Nina. Pobudila je osjećaje za pamćenje kod svih posjetitelja drevnog grada, poznatog još pod nazivom najstariji hrvatski kraljevski grad i nazivom hrvatski Betlehem” naglašava direktorica TZ Nin Marija Dejanović.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Da je Nin romantični gradić zbog svojeg zemljopisnog položaja i  povijesne jezgre na malenom otočiću koji svojim izgledom podsjeća na srce uronjeno u lagunu, dosada su potvrdili i brojni turisti i posjetitelji.

Pješčana laguna u kojoj se Nin smjestio oblikovala je povijesni poluotok, danas otočić, gdje se nalazi starogradska jezgra s ostatcima i svjedočanstvima civilizacije tijekom 3000 godina kontinuiranog trajanja Nina. Upravo je taj atraktivan prostor često kulisa brojnim manifestacijama, a pridjev romantični mu svakodnevno dodjeljuju brojni posjetitelji. Stoga nije nikoga začudilo da je Nin dobio titulu najromantičnije destinacije Europe, pa se uz 48 najpoznatijih gradova Europe nalazi i Nin.

Danas majušni gradić koji je bio važno liburnsko sjedište, rimski municipij, no ono ipak najvažnije što valja uvijek isticati, a to je da Nin  ima svoje posebno mjesto u povijesti Hrvata, pa se i tu pronalazi dašak romantike. Starogradska jezgra kraljevskog grada Nina koja svojim oblikom posjeća na srce, kroz cijeli tjedan u razdoblju od 08. -14. kolovoza oduševila je romantične duše.

“Sve je započelo je s najavljenim datumom 8. kolovoza kada je starogradska jezgra dobila dodatan šarmantni romantični štih. Postavljeni su brojni rekviziti, pa su se gosti koji ljetuju i oni koji su samo posjetitelji kraljevskog Nina mogli zabaviti otkrivajući romantične instalacije na kojima su mogli napraviti svoje romantične fotografije s ljetovanja. Jedan je posjetitelj u TIC-u komentirao da bi moglo biti ovako čitavu godinu, naravno bila je to samo romantična opaska” istaknula je Dejanović.

Bogato uređene ulice romantičnim instalacijama i zastavicama, romantični luk – ljuboluk na obnovljenom Donjem gradskom mostu, romantične klupe ljubilice, Kiss pointi, veliki broj crvenih mašni koji se mogao vidjeti na puno mjesta, a nekoliko starih stabala maslina dobili su svoje crvene mašne što je osvajalo srca turista, ali i mještana.

U EDEN – europskoj destinaciji, koju titulu Nin nosi od 2010., nova romantična iznenađenja pojavljivala su se kroz cijeli tjedan tako da nikad niste znali što vas čeka kada slijedeću večer pođete u šetnju gradom. Romantični ljuboluk stajao je na donjem gradskog mostu kako bi posjetitelje uveo u ljubavno ozračje u starom gradu kojeg je krasilo mnoštvo dekoracija. Upravo je ovako uređen grad pridonosio osjećaju ugode starog kraljevskog grada. Mnogi parovi su se odmarali na klupi ljubilici dok su neki potražili kiss pointe i kulise za slikanje.

Za goste grada Nina organizirana je Nagradna igra – zagonetno otkrivanje u mističnom Ninu. Posjetitelji TIC-a su kroz cijeli tjedan sudjelovali u toj nagradnoj igri – zagonetka. Cilj igre je bio motivirati natjecatelje da točno riješe zagonetku koja se sastojala u tome da je najprije trebalo u TIC-u zatražiti romantičnu mapu. Mapa je služila kao nacrt za potragom romantičnih pointa. Trebalo je otkriti romantične rekvizite i ukrase koji su se nadopunjavali nekoliko dana. Za ninske goste organiziran je i foto natječaj na temu Tjedan romantike u gradu Ninu, a nastojalo se svim aktivnostima obogatiti doživljaje gostima koji ljetuju u Ninu, no ujedno smo vodili računa da vijesti ne privuku veći broj posjetitelja jer je briga o gostima koji su stigli u Nin ipak na prvom mjestu” naglašava Marija Dejanović

Članak se nastavlja ispod oglasa

U okviru Romantičnog tjedna organizirano je i besplatno romantično kostimirano vođenje sa stručnim vodičima.

Najljepše uspomene ostaju nam zauvijek u sjećanju, a kada nam je teško rado ih se sjetimo jer nam daju snagu i motiv za daljnji prolazak kroz život. Upravo Romantični tjedan uljepšao je boravak gostima Nina, a svi oni koji su po prvi puta prisustvovali ovoj manifestaciji zasigurno su se zaljubili u Nin i njegovu tajanstvenu ljepotu. Mnogi su se jednostavno imali prigodu zaljubiti po prvi put, drugi su potvrđivali svoju ljubav koja se skrila pod svakodnevnicom i kolotečinom života, neki su se jednostavno imali prigode zaljubiti u život. Cijeli je grad bio ispunjen romantičnim punktovima.

Ljubav se ove godine ponovo snažno osjećala u Ninu. Posjetitelji su doživjeli romantične trenutke i stvorili nezaboravne uspomene, pazeći pritom na sebe i druge, jer iako se udaljavamo još uvijek se volimo. Posjetite romantični gradić Nin jednom i uvijek ćete se s ljubavlju vraćati u njegove tajanstvene ulice i na predivne pješčane plaže” poručuju turistički djelatnici Nina.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.