Festival pijeska na kilometarski dugim plažama kraljevskog grada Nina održava se u nedjelju i ponedjeljak

Festival pijeska – čarolija koja nastaje i nestaje, održati će se usprkos pandemiji koronavirusa, no biti će to ipak na drugačiji način uz sve mjere opreza. Ovaj Festival je organiziran za goste grada Nina i kupače koji redovno posjećuju ninske plaže, a održava se na svim ninskim plažama: Kraljičina plaža, plaža Ždrijac, Prodorica, Bilotinjak i plaže Kampa Zaton

Fešta od sabuna će započeti u nedjelju 16. 08. u 7 sati ujutro i traje dva dana odnosno sve do ponedjeljka navečer točnije do 19 sati. To znači kako svoje radove u pjesku možete raditi cijelu nedjelju i ponedjeljak tijekom boravka na ninskim plažama.

Iz turističke zajednice uputili su poziv svim zainteresiranim gostima grada Nina koji u sebi osjećaju dašak kreativnosti da posjete ninske plaže i upuste se u kreiranje zanimljivih skulptura od kvalitetnog ninskog pijeska. Zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa Festival će se održati na malo drugačiji način što će posebno mlađe generacije smatrati vrlo zanimljivim.  Naime prijave, ocjenjivanje i slanje radova sve ide isključivo on line putem.

Prijaviti se možete online putem maila info@nin.hr ili putem messengera Facebook stranice Visit Nin.  Kod prijave je važno dostaviti lokaciju plaže i opis dijela plaže gdje radite svoju instalaciju u pijesku.

“Uz dostavu fotografija vaših radova obvezno na e-mail navesti ime i prezime autora te adresu i državu iz koje dolazite kao i vaš broj mobitela i e-mail kako bi vas mogli kontaktirati. Molimo da nam svi sudionici mailom pošalju fotografiju, pozicije plaže, skulpturu na početku  i završnu fotografiju rada” ističe dr.sc. Marija Dejanović direktorica Turističke zajednice Grada Nina.

Ocjenjivanje će se održati virtualno i pobjednici će biti objavljeni na Facebook stranici Visit Nin, ali i na našem portalu Turističke priče. Ova zabavna i umjetnička manifestacija već šestu godinu za redom privlači kreativce na kraljevskim plažama ove romantične EDEN destinacije – kraljevskog Nina, pružajući dobru zabavu i opuštanje na kraljevskim ninskim plažama. 

Ninske pješčane plaže su kilometrima duge i mogu primiti veliki broj kupača i graditelja skulptura od pijeska, ali valja biti na oprezu zbog pandemije koronavirusa te organizatori pozivaju na držanje distance uz odgovorno držanje smjernica i preporuka stožera.

No kako se radi o kilometarski dugim plažama i otvorenom prostoru vjerujemo kako kreativaca i sudionika Festivala pijeska u Ninu ni ove godine neće nedostajati.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.