Kroz Festival Weekend destinacija u Zagrebu upoznajte Zemlju priča i more doživljaja

Turistički klaster Slavonija predstavlja Zemlju priča i more doživljaja – atrakcije, sadržaje i eno-gastronomiju istoka Hrvatske. Novi doživljaj turističke Hrvatske, kroz Festival Weekend destinacija, predstavit će Turističke zajednice županija Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske.

Festival Weekend destinacija održat će se u AvantGarden Event Square-u u Zagrebu. Cijena ulaznice za posjetitelje je 20 kuna, a u cijenu je uključena rakija ili liker dobrodošlice.

Namjera festivala, koji traje od 3. do 5. lipnja, je povezati se s turističkim zajednicama kako bi na jednom mjestu objedinili hrvatsku ponudu vikend destinacija, s ciljem promoviranja hrvatske baštine.

Festival Weekend destinacija

S obzirom da zbog pandemije cijela prošla godina nije bila rezervirana za daleka putovanja, veliki broj putnika iz Hrvatske se odlučio putovati unutar zemlje. Osim nemogućnosti putovanja izvan zemlje, socijalna distanca, te rad od kuće su potaknuli ljude da se ustanu iz kauča te krenu u istraživanje manje poznatih dijelova Hrvatske.

Putovanja unutar vlastite zemlje je pokazalo brojne prednosti. Za puno kraću udaljenost do domaćih destinacija dobivamo više vremena za uživanje i istraživanje posjećene destinacije.

Vikend se pokazao kao idealno vrijeme za pobjeći iz mjesta stanovanja, uživati u kratkom odmoru, istražiti neke nove zanimljivosti o destinaciji te napuniti baterije. U vikend ponudi mogu bit jednodnevni izleti, roadtrip, obilazak povijesnih znamenitosti, adventure izleti, koji su sastavni dio sve popularnijeg sportskog turizma, te gastro putovanja.

Koncept festivala se oslanja na prezentiranje hrvatskih  destinacija populaciji od 20 do 45 godina kroz razne izlagače, gastro sadržaj i glazbeni program. Ponuda se sastoji od najboljih hrvatskih destinacija i food cornera s vrhunskom hrvatskom gastronomskom ponudom kako bi se upotpunio doživljaj Hrvatske ponude. Kockice nisu jedina obilježja Hrvatske, te se kroz festival Weekend destinacija žele promovirati manje medijski popraćene destinacije.

PROGRAM DOGAĐANJA

ČETVRTAK 3. lipnja
17 h – otvorenje Festivala
17 – 19 h – Women in Adria after work party
18 h – gastro radionica s Reneom: Fish Paprikash
18:30 h – pozdrav organizatora i ambasadora festivala (Ante Perica, Rene Bakalović)
18:45 h – pozdrav partnera festivala
19:30 h – 21:30h – glazbeni dvojac Hojsak & Novosel i networking
22 h – zatvaranje Festivala

PETAK 4. lipnja
15 h – otvorenje
15 do 17 h – prezentiranje za medije
17 h – gastro radionica s Reneom: Ćupteti
17 do 19 h – networking
19:30 do 22 h – Festivalski trubaduri – dični glazbenici Slavonije i Podravine izvode najpoznatije slavonske
i podravske, tradicijske i suvremene skladbe u instrumentalnoj varijanti.

SUBOTA 5. lipnja
15 h – otvorenje
16 h – gastro radionica s Reneom: Poderane gaće
17 do 22 h – Berde Band
18 h – predstavljanje turističkih zajednica Klastera Slavonija

Izvori: TZ Vukovarsko-srijemske županije i TZ Požeško-slavonske županije
Naslovna fotografija: TZ Požeško-slavonske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.