FOTO GALERIJA: Sa zimom okovanog Japetića vide se Alpe

Sa 879 metara iznad mora, Japetić je najviši vrh Samoborske gore i omiljeno izletište. Na jednoj od staza, nedaleko od vrha uzdiže se vidikovac izgrađen 1889. godine, kad i Eiffelov toranj. Nije ni čudo da je pod zaštitom Ministarstva kulture. Željezna piramida-vidikovac visoka je 12 metara, a do 1960. bila je na vrhu Medvednice. S nje se pruža nezaboravan pogled na obližnje vrhove Sljeme, Oštrc, Okić, Klek, Plešivicu, Sv, Geru, pa i Bjelolasicu, Risnjak, a za vedra vremena kao ovih dana posebice zimi čak i prema Alpama.

Upravo ovog vikenda Japetić je bio jedan od najzanimljivijih vidikovaca s kojeg imate pogled na snijegom okovane Alpe. Alpe su ove godine nedostižne kao i skijališta pa su mnogi pojurili na Japetć uživati u pogledu. Turistička zajednica Zagrebačke županije prenijela je zanimljivu foto galeriju autora Josipa Škofa koja prikazuje pogled s Japetića i zimsku idilu koja vlada u ovom prekrasnom kraju koji se nalazi tek pola sata od naše metropole Zagreba.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Uspon nije zahtjevan, a sudeći prema ovim fotografijama Josipa Škofa pogled je vrijedan svakog truda. Uživajte u fotogaleriji i potom pravac Japetić.

Članak se nastavlja ispod oglasa


Ideja za vikend je odlična, a ne morate u gužvu Gorskog kotara i hrvatskih skijališta i sanjkališta, koja ove godine bilježe nevjerojatan broj posjetitelja i interes kakav nikad do sada nisu bilježila.

Na Japetiću kod popularne Piramide na vrhu strme livade nalazi se i popularni planinarski dom Žitnica, s čije vas terase također čeka lijep otvoren pogled na svetojanske brege i Pokuplje u daljini.

Ako vas zanimaju i ostali vidikovci nadomak Zagreba popis najzanimljivijih potražite ovdje.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije