Gdje na medeni mjesec? Cavtat je najbolja destinacija u Europi

European Best Destinations smjestio je Cavtat na sam vrh popisa najboljih europskih destinacija za medeni mjesec. Ovaj gradić smješten u Dubrovačko-neretvanskoj županiji našao se ispred destinacija u Italiji, Grčkoj, Francuskoj, Španjolskoj…

– Najbolja destinacija za medeni mjesec ove godine je prekrasan, sunčan, romantičan Cavtat na jugu Hrvatske. Smješten nekoliko minuta od Dubrovnika i njegove međunarodne zračne luke, Cavtat nudi zaljubljenima usluge vjenčanja po principu “ključ u ruke”. Nudi i beskrajne mogućnosti za medeni mjesec i smještaj za voljene osobe kombinirajući hotele s 5 zvjezdica s pogledom na more, wellness, sport, bazen… Tu su i boutique hoteli za mladence i najbliže prijatelje, restorani uz more, moderni barovi u srcu najljepšeg zaljeva u Europi, navodi European Best Destination.

Poznati portal za putovanja svojim savjetima pomaže milijunima putnika i turista iz cijeloga svijeta. Ovo nije prvi puta da je skrenuo pozornost na gradić u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Podsjetimo, Cavtat je 2021. godine izabran za treću najbolju destinaciju u Europi po izboru putnika. U TOP 10 najboljih destinacija uvršten je i 2019. godine, a dvije godine zaredom izabran je za najsigurniju destinaciju. Također našao se i na Forbesovoj listi najsigurnijih europskih destinacija.

Osim što je idealna destinacija za medeni mjesec, Cavtat se ističe prirodnim ljepotama, bogatim kulturnim i povijesnim nasljeđem te raznolikom turističkom ponudom. I upravo su brojni sadržaji jedan od razloga što je Cavtat uvršten na prvo mjesto destinacija za medeni mjesec. Treba naglasiti kako je konkurencija bila poprilično žestoka. Gradić u Konavlima tako se našao ispred Pariza, Rima, Santorinija, Mallorce i još niza drugih romantičnih europskih središta.

Cijeli popis najboljih destinacija za medeni mjesec u Europi možete pronaći na POVEZNICI.

Naslovna fotografija: Zsolt Hollósi
Izvor fotografija: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.