Gdje na snijeg ove godine? U Gorski kotar, naravno! Veliki info blog – zima 2021.

Donosim vam vodič za mogućnosti uživanja u snježnim radostima Gorskog kotara. Ima li boljeg nego tijekom ovih zimskih praznika izaći na otvoreno, na snijeg i uživati. Oboružajte se kapama, šalovima i rukavicama jer u nastavku možete pročitati informacije o uređenim sanjkalištima i skijalištima, mogućnostima okrijepe u vrijeme lockdown-a, klizanju, kao i ostalim idejama što raditi ukoliko ste se odlučili zaputiti u Gorski kotar na jedan dan ili već imate iznajmljen smještaj. Imate li informaciju koju nismo spomenuli, javite nam na jelena@lynxandfox.com

SANJKANJE – zabava za cijelu obitelj

Ukoliko se zaputite u Ravnu Goru, sanjkati možete kod ugostiteljskih objekata Breza i Bijela Ruža. Više informacija kao i lokacije o tih objekata možete pronaći na njihovim web stranicama: www.bijela-ruza.hr ili www.breza-rg.hr . Saznajemo da oba objekta nude hranu i piće ‘za van’, a objedovati u unutrašnjosti restorana možete samo ukoliko ste gost njihovih soba pošto oba objekta raspolažu i sa smještajem. U Tršću možete sanjkati i okrijepiti se kod Apartmana Jurković u kojima također možete potražiti i smještaj, www.apartmani-jurkovic.info U Općina Fužine, pri izlazu sa autoceste nalazi se mjesto Vrata u kojem je kod Zabavni i Paintball park Vrata napravljeno još jedno sanjkalište. Nema pokretne trake i trenutno nema ugostiteljske ponude, ali u pripremi je za ubuduće. Informacije možete naći i na njihovoj stranici www.paintball-vrata.com

Članak se nastavlja ispod oglasa

Općina Lokve uredila je sanjkašku stazu, ali bez pokretne trake i ugostiteljske ponude iznad bivšeg Bistroa “Jezero”. Uz dnevnu zabavu imate mogućnost sanjkanja na osvijetljenoj stazi u vremenu od 17h do 20h sati. Više info potražite na Facebook stranici Općina Lokve.

Još dva pogodna mjesta za sanjkanje možete pronaći u mjestu Kupjak kod bivšeg objekta Gina, kao i u Begovom Razdolju. U Kupjaku se radi o privatnom vlasništvu koji se nadamo da će uskoro ponovno zaživiti kao službeno sanjkalište. U Begovom Razdolju ljudi se sanjkaju po padinama punim snijega, a radi se o najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj u kojem ne oklijevajte kupiti zlatom nagrađivani sir u OPG Francišković.

Vrlo populanro sanjkalište nalazi se i na Planinski Centar Petehovac Delnice. Na žalost niti ono nema pokretne trake, ali se stoga niti ne naplaćuje. Planinarski dom nudi hranu i piće za van, a ukoliko ste njihov gost možete uživati u toploj unutrašnjosti pored otvorenog kamina uz odličnu hranu. Sve informacije potražite kroz www.petehovac.com.hr

Na području skijališta Čelimbaša u Mrkoplju uređeno je i sanjkalište, ne naplaćuje se, nema pokretne trake. Hostel Skijaški dom Mrkopalj nudi piće i hranu za van. www.skijaskidommrkopalj.com

SKIJANJE – mogućnosti su ograničene

Skijalište Čelimbaša u Mrkoplju počelo je s radom ovog vikenda (8.-10.1.), a za dalje sve ovisi o vremenu i snježnim padalinama. Informacije možete potražiti kod TIC Mrkopalj ili Hostel Skijaški dom Mrkopalj Radno vrijeme je generalno 9h-16h sati, cijena cjelodnevne karte je 100,00 kn, dok ćete za poludnevnu kartu izdvojiti 60,00 kn. Za ugostiteljsku ponudu pobrinuo se Hostel Skijaški dom Mrkopalj koji nudi piće i hranu za van. O mogućnosti podno same lokacije informirajte se na www.skijaskidommrkopalj.com.

U Delnicama klizalište je u Multifunkcionalnoj dvorani za sport i turizam dostupno i otvoreno svaki dan od 08:00 sati do 20:30 sati. Cijena ulaznica je od 10,00 kn – 15,00 kuna, dok klizaljke možete unajmiti za 10,00 kn. Dozvoljen je ulaz 25 osoba po terminu, stoga preporučujemo dolazak oko 30-45 minuta prije željenog termin. Dodatne informacije možete pogledati na Facebook stranici Goranski Sportski Centar Delnice ili www.gsc-pgz.hr gdje se također možete informirati o mogućnostima korištenja gradskog bazena s ograničenjem od 10 osoba odjednom.

PLATAK – Maksimalan broj dnevnih ski karata u prodaji je 500, a za sanjkaše je 100. U prodaju su trenutno samo dnevne karte i sezonske karte. Ukoliko želite dobiti svoju kartu, predlažemo da se na “brdo uživanja” zaputite što ranije. Sve novosti pratite na www.platak.hr

NORDIJSKO SKIJANJE – SKIJAŠKO TRČANJE

Morate probati nordijsko skijanje ukoliko još niste, a mogućnost korištenja staza trenuta je u Ravnoj Gori, Skradu, Mrkoplju i Delnicama. Korištenje staza se ne naplaćuje.

Staze u Ravnoj Gori (1,3 i 2,5 km) uređene su za rekreativno skijaško trčanje – više informacija na Facebook stranici TSK Ravnogorac. Staze u Skradu napravljene su na području Skradske drage, od ulaza u Skradsku dragu do vidikovca Perić. Staze se mogu također koristiti za i za hodanje. Više informacija pronaći ćete na www.skrad.com.

Na području Mrkoplja napravljene su staze za skijaško trčanje na području Zagmajne. Više ćete saznati od SD Bjelolasica Mrkopalj ili Turističkog info centra Mrkopalj.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U Delnicama je Skijaški Klub Goranin Delnice uredio skijaško-trkačku stazu na nogometnom stadionu u Delnicama koja se proteže u Park šumu Japlenški Vrh. U pripremu svih staza uloženo je puno truda od strane Skijaških klubova Gorskog kotara. Namijenjene su za rekreativno skijanje svih zaljubljenika u taj sport te se korisnike moli da ih čuvaju.

KLIZANJE, A ONDA KUPANJE NA BAZENU

U Delnicama klizalište je u Multifunkcionalnoj dvorani za sport i turizam dostupno i otvoreno svaki dan od 08:00 sati do 20:30 sati. Cijena ulaznica je od 10,00 kn – 15,00 kuna, dok klizaljke možete inajmiti za 10,00 kn. Dozvoljen je ulaz 25 osoba po terminu, stoga preporučujemo dolazak oko 30-45 minuta prije željenog termin. Dodatne informacije možete pogledati na Facebook stranici Goranski Sportski Centar Delnice ili www.gsc-pgz.hr gdje se također možete informirati o mogućnostima korištenja gradskog bazena s ograničenjem od 10 osoba odjednom.

ŠTO JOŠ?

Iskusite adrenalinsku vožnju quadovima – INFO pronađite na www.quadgorskikotar.com Želite li doživjeti Gorski kotar kroz oči vodiča, saznati nešto što još niste znali o Gorskom kotaru, svakako se nam se javite u Lynx and Fox. Trenutno nema otvorenih izleta, ali svakako se prijavite na naš newsletter: https://bit.ly/3bhgH6p Obiđite špilju Vrelo, subotom i nedjeljom od 11h-15h sati. Cijena ulaza za odrasle 30,00 kn, djecu 25,00 kn, obiteljska, ulaznica (2+do troje djece ) 60,00 kn. 50% od ukupnih prihoda od prodaje ulaznica donirat će se za potrebe stradalih u potresu na području Petrinje, Gline i Siska. Više info na Facebook stranici Tourist info Fužine. Izletište Šumska Bajka u Liču pored Fužina radi po najavi na broj – 098/326-573.

Ukoliko ste raspoloženi za razgledavanje povjesne baštine tu je Popovićev Mlin u Delnicama. Obilazak košta 15,00 kn po osobi (uz najavu domaćinu Alen Beljan – 099/197-15-20), dok za posjet spomeniku kulture “Kuća Rački” u Delnicama najaviti ćete se domaćici Dušanki Crnković na broj 095/906-5766. Za ulaznicu ćete izdvojiti 10 kuna za odrasle i 8 kuna za djecu. Želite li kupiti ili degustirati likere, rakije i digestive Gorskog kotara javiti ćete se Vidu Arbanas u Kuća prirode Kotač na 098/965-91-56, a ponudu možete pogledati i na www.kucaprirode.com.

Uživajte! Lynx and Fox je mala agencija smještena u srcu Gorskog kotara koja od proljeća do jeseni svakog vikenda organizira zanimljive hodačke obilaske prirode uz ljubazne licencirane vodiče. Red hodanja, red degustacija, red zanimljivih priča. U ponudi ture za samce, parove, obitelji, prijatelje, 5 km do 20 km, raznih težina…

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije