Gorski kotar Bike Tour – doživljaj koji trebaš na dva kotača

U “novo normalno” vrijeme koje se sve češće spominje, valjda dok ne postane normalno, preporučuje se održavanje socijalne distance i nošenje maski u zatvorenim prostorima. No, postoji još jedna, bolja opcija, boravak na otvorenom.

Gorski kotar je zbog svoje prirodne i biološke raznolikosti, čistog planinskog zraka i mnogobrojnih prirodnih atrakcija prepoznat kao poželjna destinacija za bijeg od prenapučenih urbanih sredina i stresa koji nas svakodnevno okružuje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Slikovite planine, tišina stoljetnih šuma, bogatstvo kraških špilja i stijena, ljepota jezera i rijeka te mirisi i okusi gorja. To je Gorski kotar na biciklu. Ovog vikenda, od 17. do 19. srpnja 2020, ljubitelji rekreativnog biciklizma će osmu godinu za redom istraživati nepregledna šumska prostranstva i skrivene kutke Gorskog kotara u okviru turističko-rekreativne manifestacije Gorski kotar Bike Tour. Brojne prirodne atrakcije, jezera i rijeke te nezaobilazna autohtona gastro ponuda, samo su dio doživljaja koji očekuje oko 50 sudionika u Gorskom kotaru.

Start Gorski kotar Bike Tour-a je u petak, 17. srpnja u 10 sati u Kolarnici u Brod Moravicama nakon čega će biciklisti voziti prema sljedećem rasporedu:

Prvi dan (17. srpnja): Brod Moravice – vidikovac Kavranca – Kupska dolina – zaštićeni krajobraz Zeleni vir i Vražji prolaz – Brod Moravice (45 km)
Drugi dan (18. srpnja): Ravna Gora – vidikovac Petehovac – vrh Veliki Drgomalj –  Delnice, Popovićev mlin iz 1924. – Ravna Gora (55 km)
Treći dan (19. srpnja): Fužine – Mrzla Vodica – Lokvarsko jezero –kaubojsko selo Roswell – Fužine (40 km)

Posljednjeg dana biciklističke avanture u kaubojskom selu Roswell bit će upriličen zajednički kaubojski ručak.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.