Grad Rab uz pomoć europskog fonda obogaćuje turističku ponudu

Grad Rab višestruki je dobitnik priznanja za najbolje turističko mjesto na Jadranu. Četiri zvonika koja izgledaju kao četiri brodska jarbola, prepoznatljiva je vizura grada, a drevne zidine koje ga okružuju samo su jedan od brojnih svjedoka bogate povijesti Grada. Uskoro će Rab dobiti i novi turistički sadržaj koji će na suvremeni način djelovati na očuvanje i promociju ribarske, brodograditeljske i pomorske tradicije ovog ribarstvenog područja.

Naime, Turistička zajednica Grada Raba je u proljeće 2020. osmislila i pripremila projekt “Virtualni muzej ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva grada Raba”. Projekt je od strane LAGUR-a Tramuntana “Razvoj turističkih sadržaja povezanih s tradicijom ribarskog kraja”, odabran za financiranje, a odobrena sredstva u visini od 1.120.518,31 kuna se osiguravaju iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Početak aktivnosti oko provedbe ovoga projekta se očekuje u ožujku ove godine.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Projektom Virtualni muzej ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva grada Raba predviđeno je kreiranje obrazovno turističke rute na kojoj će se kroz korištenje modernih digitalnih tehnologija svima zainteresiranima prikazivati informacije zanimljive za povijest ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva otoka Raba.

Projektnim aktivnostima predviđeno je postavljanje informativnih tabli na 13 lokacija obalnog pojasa Banjola i Barbata, razvoj i implementacija računalne aplikacije virtualnog muzeja, te razvoj i produkcija cjelokupnog sadržaja, odnosno eksponata virtualnog muzeja u digitalnoj formi. Informativne table na navedenim lokacijama će uz davanje osnovnih informacija o pojedinoj lokaciji, davati i informacije o postojanju virtualnog muzeja te putem QR koda predstavljati jedan od svojevrsnih ulaza u njega.

Pomoću aplikacije posjetiteljima će u virtualnoj stvarnosti biti na raspolaganju niz iscrpnih i zanimljivih aktualnih i povijesnih informacija o svakoj pojedinoj lokaciji ali i projektu u cjelini. Uz to aplikacija bi omogućavala i virtualnu šetnju po navedenoj turističkoj šetnici sa svim navedenim mogućnostima pregledavanja virtualnih eksponata u vremenu i prostoru.

Ne treba posebno naglašavati kako će se ovim projektom, putem suvremene tehnologije kroz edukativne rute, stvoriti turistička ponuda izvan turističke sezone, odnosno smanjiti sezonalnost. Također u Turističkoj zajednici Grada Raba smatraju kako će ovaj projekt doprinijeti povezivanju turističkog sektora i sektora ribarstva.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.