HIGHLANDER Medvednica – trodnevna avantura za cijelu obitelj

HIGHLANDER planinarski događaj dobro je poznat svakom zaljubljeniku u outdoor i osvajanje novih vrhova. Radi se o avanturi koja je 2017. godine pokrenuta upravo u Hrvatskoj, na Velebitu.

Danas je HIGHLANDER sve popularniji i u ostatku svijeta, a nedavno se ovaj hrvatski brend probio i na američko tržište. Tako su Sjedinjene Američke Države postale petnaesta zemlja u kojoj se održava HIGHLANDERA.

No vratimo se u Hrvatsku u kojoj je sve krenulo. HIGHLANDER je najavio kako će ove godine, od 28. do 30. listopada, održati prvo događanje na planini iznad hrvatske metropole. Radi se o trodnevnoj avanturi HIGHLANDER Medvednica koja će vas upoznati s prirodnim ljepotama Zagreba, odnosno onog dijela bliže nebu.

Planina Medvednica rijedak je primjer spajanja parka prirode s glavnim gradom, a upravo to će doživljaj učiniti još posebnijim. Na ovom se području prirodne, kulturne i povijesne vrijednosti isprepliću i ovise jedna o drugoj. Sudionici će imati prigodu istražiti veličanstvenu planinu koja se uzdiže iznad glavnog grada kroz jedinstveni planinarski festival.

Ovaj izazov od 59 kilometara savršen je obiteljski bijeg od gužve i vreve glavnog grada koji je uvijek prepun i užurban. Ruta prati transverzalu Medvednice koja je prepuna prirodnih dragulja poput slapa Sopot i jezerca Kraljičin Zdenac koji oživljavaju dubokim bojama jeseni.

Nadalje, kao svojevrsni omaž avanturi života s kojom je sve započelo – HIGHLANDER Velebitom – sudionici će proći i 500 kamenih stuba zvanih Horvatove stube i doživjeti teren nalik onome na Velebitu. U tri dana provedena na Medvednici oslobodit ćete svoj HIGHLANDER duh, uživati ​​u mirnom ambijentu šume i zaljubiti se u japansku umjetnost zvanu forest bathing.

Prijave za HIGHLANDER Medvednica su otvorene, a više informacija možete pronaći na POVEZNICI.

Naslovna fotografija: Park prirode Medvednica

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.