HIGHLANDER te vodi planinarskim putevima ravno na Mars

U želji da otkrije što se sve krije izvan naše planete, čovjek je spreman ići daleko – sve češće imućni pojedinci izdvajaju milijune i milijune dolara za turističke vožnje svemirom ili izlete na Međunarodnu svemirsku postaju, pri tome još više zagađujući Zemlju svojim svemirskim ekskurzijama. Ljudsko je djelovanje kroz noviju povijest ostavilo nemjerljiv negativan utjecaj na naš jedini dom. Situacija je ozbiljna, a budućnost planeta neizvjesna!

Krajnje je vrijeme da se čovječanstvo probudi, shvati koliko štete nanosi svom jedinom domu i odluči promijeniti situaciju – počevši s vlastitim ponašanjem prema prirodi i okolišu.

Upravo na krilima tih misli rodila se ideja za projektom HIGHLANDER Mars on Earth 2023 koji će se organizirati na otoku Pagu, a čiji je start kampanje simbolično baš na Dan planeta Zemlje. HIGHLANDER kao brend – ali i kao sama aktivnost – zagovara osviještenost pojedinca najprije prema sebi, prema zdravom sportskom načinu života, te prema prirodi i blagodatima koje ona nudi.

Kroz planinarenje HIGHLANDER promiče Leave No Trace te Erase The Trace filozofiju, odnosno brigu o prirodi gdje se sudionicima nalaže da ne ostavljaju ništa za sobom u prirodi, ali i da pokupe smeće koje pronađu putem, misleći na nasljeđe koje ostavljaju generacijama koje dolaze.

HIGHLANDER Mars on Earth 2023 održava se od 21. do 23. travnja 2023. godine te će biti nešto drugačiji od svih dosadašnjih HIGHLANDER evenata. Naime, riječ je o festivalu planinarenja, ali i edukacije o očuvanju okoliša te o svjesnosti vlastitog postojanja i brige o sebi, a tijekom festivala održat će se i velika eko-akcija čišćenja mora i obale otoka Paga na kojoj će sudjelovati svi – i organizatori i sudionici događaja.

Dio sredstava za organizaciju ovoga događaja skupljat će se putem Indiegogo crowdfunding kampanje, a polovica sredstava od registracija za događaj donirat će se DPS-u Zagreb, najstarijem ronilačkom klubu u Zagrebu i Hrvatskoj, koji je 2019. godine osvojio nagradu za poštenje, dobrotu, humanost i hrabrost – Ponos Hrvatske – zbog svojih mnogobrojnih akcija čišćenja obala diljem Lijepe Naše, i koji će zajedno s organizatorima događaja voditi akciju čišćenja tijekom HIGHLANDER eventa.

– Cilj ove HIGHLANDER kampanje je ukazati na prirodne ljepote i koristi koje nam Zemlja nudi, ojačati svijest o važnost čiste i netaknute prirode kako bi nama, ali i generacijama nakon nas, ostala kao nenadomjestiv dio vlastitog postojanja. Donacija HIGHLANDER Mars on Earth kampanji prvi je korak u pravome smjeru i Mars mentalitetu – mentalitetu o nepostojanju granica za ono na što se odlučimo – kojim možemo promijeniti svoje navike i živote te krenuti u zaustavljanje klimatskim promjena i očuvanje planeta. Upravo takva planeta ostavlja mogućnost i svim zaljubljenicima u planinarenje, visine i planinarski turizam da nastave uživati u HIGHLANDER avanturama koje su dostupne u 17 zemalja svijeta. Stoga ovim putem pozivam sve da podrže HIGHLANDER Mars on Earth kampanju i budu promjena koja je potrebna za očuvanje Zemlje, rekao je HIGHLANDER CEO Jurica Barać.

Više informacija o eventu možete pronaći OVDJE.

Foto: Predrag Vučković

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.