Hrvatski turistički filmovi ponovno nagrađeni, ovoga puta u Cape Townu

Film “Croatia Your Next Filming Destination” , snimljen u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, te film Turističke zajednice grada Rijeke “Rijeka – I Miss You” osvojili su nagrade na Međunarodnom festivalu turističkih filmova Afrika, održanom prošlog tjedna u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici. Prvi je to festival koji se ove godine održao uživo, no ne i prvi na kojem su nagrađeni hrvatski turistički filmovi.

Filmovi su nagrađeni s dvije velike nagrade, pa je tako film Croatia Your Next Filming Destination osvojio zlato za najbolji film u kategoriji Turistički proizvod – filmske lokacije, a promotivni film Rijeka – I Miss You osvojio je srebro u kategoriji Turistička destinacija – Grad.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Filmom Croatia Your Next Filming Destination promoviraju se hrvatske filmske lokacije i Hrvatsku se dodatno pozicionira kao atraktivnu zemlju na mapi svjetskih produkcijskih središta, dok je film Rijeka – I Miss You snimljen u svrhu promocije grada Rijeke – Europske prijestolnice kulture 2020. Oba nagrađena filma snimljena su u produkciji BALDUČI FILMA, prema scenariju Spomenke Saraga koja je ujedno i producentica filmova, u režiji Herve Tirmarchea, te snimatelja i montažera Jalil Armija.

– Iznimno smo ponosni na uspjeh naših filmova i moramo se ovom prilikom pohvaliti da smo tijekom 2020. godine osvojili 22 nagrade širom svijeta; od Sjedinjenih Američkih Država gdje smo osvojili ukupno šest nagrada, između ostalog nagradu za najbolju kameru i najbolji turistički film, na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu, na jubilarnom 20. izdanju festivala The Golden City Gate srebrne nagrade, u Viseu u Portugalu dva prva mjesta, u Rigi, Istanbulu… Kada pribrojimo ove dvije nagrade iz Južnoafričke Republike osvojili smo ukupno 24 nagrade, rekla je ovom prilikom producentica Spomenka Saraga.

Na festival u Cape Town ove je godine pristiglo je 865 prijava iz 97 zemalja, a nagrađeni su radovi nekih od najcjenjenijih reklamnih agencija, televizijskih postaja i produkcijskih kuća iz cijelog svijeta.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.