Ideja za vikend izlet – Lonjsko polje u srcu Hrvatske pravo je mjesto za vas

spot_img

Dani su sve topliji i sunčaniji pa je pravo vrijeme za boravak u prirodi. Neka na vašoj listi želja za ovaj vikend bude obilazak Lonjskog polja i obilježavanje 34. rođendana Parka prirode Lonjsko polje.

program
Izvor: Park prirode Lonjsko polje

Krapje svojom jedinstvenom arhitekturom osvaja na prvu zato se ove subote uputite u ovo pitoreskno mjestašce nedaleko od Zagreba i otkrijte čarobnu Posavinu. Jedinstvena arhitektura i način života stanovnika čine splet i suživot čovjeka i prirode, a više o tradiciji i običajima doznat ćete od vodiča Parka prirode Lonjsko polje 6. travnja 2024. godine na edukativnim šetnjama kroz selo graditeljske baštine.

Ako tražite laganu šetnju prirodom ili plovidbu čamcima na solarni pogon dok okolo vas veselo cvrkuću ptice i klepeću rode posjetite ornitološki rezervat Krapje đol, prošećite malom kružnom stazom od 6 kilometara koja nudi niz opcija za predah u smislu odmorišta, klupica i vidikovaca, a dio staze prolazi uz rijeku Savu pokraj koje slobodno pasu posavski konji.

lonjsko polje za vikend
Foto: Hrvatski fotosavez, izvor: Park prirode Lonjsko polje

RođenDAN koji će Park prirode Lonjsko polje obilježiti za ovaj vikend, sada je već tradicionalna manifestacija. Uz bogat edukativni i zabavni program njime se označava i početak sezone plovidbe čamcima na solarni pogon. Zato rezervirajte svoje mjesto na plovilu još danas radi ograničenog kapaciteta na plovilima pozivom na broj 044-672-080.

///Lonjsko polje – događanja u 2024. godini koja se ne propuštaju

Svi oni koji ne mogu doći ove subote u ovaj jedinstveni Park prirode, uživati u njegovim ljepotama mogu svakoga vikenda do listopada.

rangerrun, električni golf auto
Foto: Marija Novska, izvor: Park prirode Lonjsko polje

Predivna priroda, ornitološki raj, poučne staze, razgledavanje prirode na biciklima ili u električnim golf vozilima, istraživanje rukavaca rijeka kanuima, nagrađivani vidikovci, edukativne radionice…. Lonjsko polje je odlično mjesto za izlet i bijeg od svakodnevice.

Posjetite ovaj biser Hrvatske i otkrijte neotkriveno!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.