Lonjsko polje – događanja u 2024. godini koja se ne propuštaju

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje izašla je s programom događanja i manifestacija za 2024. godinu. Mi se već sada radujemo svakoj od njih.

dan obitelji
Foto: Tamara Josić, izvor: PP Lonjsko polje

Proljeće rezervirajte za Dan Parka i Dan obitelji te Dan biološke raznolikosti. Po prvi puta ove godine JU Park prirode Lonjsko polje organizira manifestaciju s povijesnim uprizorenjima Tragom prošlosti “Stazama graničara”.

///Lonjsko polje prekrasno je u svako doba godine

Lipanj rezervirajte za manifestaciju u čast rodama, Štrokovo – Dan sela Čigoč, ove godine je 30 godina od proglašenja Čigoča selom roda.

lonjsko polje najava događanja 2024

Tijekom cijeloga ljeta možete za vikend izlet odabrati plovidbu čamcima na solarni pogon, vidjeti nagrađivane vidikovce, unajmiti električna golf vozila ili provesti cijeli dan biciklirajući prekrasnom prirodom Lonjskoga polja. U srpnju dođite u Krapje na Ribarsku večer, manifestaciju posvećenu tom malom ribarskom selu gdje ćete moći kušati delicije riječne ribe fiš ili šarana na rašljama slušajući zvuke tamburice.

///Otkrijte zeleni dragulj nadomak Zagreba

Sada već tradicionalna sportska manifestacija RangerRUN ove godine doživjet će svoje četvrto izdanje. Pod sloganom “Probudi Rangera u sebi!” 14. rujna 2024. godine prijavite se i trčite s ciljem promicanja zaštite prirode i buđenja  svijesti o očuvanju prirodnih ljepota.

gordan kožulj
Foto: Tamara Josić

Dani graditeljske baštine u Krapju

Dobro poznata manifestacija izvornog narodnog folklora, glazbe, tradicije i običaja jasenovačke Posavine. Ovogodišnji Dan europske baštine u Krapju održat će se 21. rujna s ciljem prenošenja kulturnog i povijesnog nasljeđa na mlađe generacije. Uz edukativne i zabavne sadržaje posjetitelji će moći uživati u promociji različitih tradicijskih obrta, tradicijskog ribolova te uživati u gastronomskoj ponudi poznatom specijalitetu ovoga kraja šaranu na rašljama. Posebnost ovog malog sela krije se u starim drvenim kućama građenim od hrasta lužnjaka bez i jednog čavla te uglova povezanih u hrvatski ili njemački vez.

///Znate li gdje u Hrvatskoj postoje drvene kuće bez ijednog čavla?

Graditeljska baština i stambene građevine odraz su nedjeljivosti i suživota ljudi i prirode. Na vama je otkriti posebnost ovoga malenog mjesta i osjetiti dašak prošlosti koju nudi ova kulturna manifestacija. Ova manifestacija nositelj je i srebrne povelje “Suncokret ruralnog turizma” u 2023. godini.

Foto: Hrvatski fotosavez

Iz Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje najavljuju i Advent u Lonjskom polju kao zimsku manifestaciju.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.