Iločka vina odnijela sve titule na 33. Bonaviti

Turističko – gospodarska manifestacija vinogradara Slavonije i Baranje “Bonavita”, unatoč poteškoćama uzrokovanih pandemijom koronavirusa, održala se i ove godine.Na ocjenjivanje je pristiglo čak 157 vina iz Slavonije i Baranje. Ukupnim šampionom 33. Bonavite proglašeno je vino Iločkih podruma, Traminac – izborna berba bobica 2017. I titula šampiona suhih mirnih vina završila je u rukama predstavnika Iločkih podruma za Traminac iz 2019. godine.

I ostale šampionske titule u Trnavi ponijela su vina hrvatskog Podunavlja s vinogorja Srijem. Šampion graševine je polusuha Graševina iz 2019., dok je šampion crnih vina Merlot iz 2017. Oba navedena vina dolaze iz Vinarije Buhač iz Iloka. Navedeni rezultati samo su još jedna potvrda izvrsnosti koja ukazuje na činjenicu kako se upravo na krajnjem hrvatskom istoku nalaze prvi terroiri vinske Hrvatske.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.