“Istraživači Velebita” uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja

Nacionalni parkovi izvrstan su promotor Hrvatske i hrvatskog turizma diljem svijeta. No njihova važnost ne leži samo u brojkama o posjećenosti domaćih i stranih turista. Osim očuvanja prirodnih ljepota, te životinjskih i biljnih vrsta, nacionalni parkovi imaju važnu edukativnu ulogu. Toga su svjesni i u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, koje je pružilo podršku projektu Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Projekt “Istraživači Velebita” podržan je u okviru programa popularizacije znanosti, a u nastavku projekta 2021. godine razvijat će se suvremeni obrazovni sadržaji i organizirati zanimljive radionice.

Istraživači 21. stoljeća su djeca

Istraživanja u svijetu pokazuju kako djecu treba od najranije dobi, u vrtiću i osnovnoj školi, zainteresirati za suvremene teme znanosti i tehnologije. Na taj način bi ih se više usmjerilo prema zanimanjima 21. stoljeća koja su u većini bazirana na STEM područjima (prirodoslovlje, tehnika, inženjerstvo i matematika). U suvremenom europskom obrazovanju izvanučionička nastava, koja se odvija u muzejima, prezentacijskim centrima ili zaštićenim lokalitetima, smatra se najučinkovitijim oblikom nastave.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Cilj projekta “Istraživači Velebita” je u suradnji sa stručnjacima, pružiti djeci u poticajnom okruženju Kuće Velebita i okolice Zavižana širi pogled na prirodne znanosti i perspektive suvremenih zanimanja. Ključna riječ pri tome biti će istraživanje, odnosno poticanje djece da sama istražuju i postavljaju pitanja. Time se upoznaju sa znanstvenom metodom koja je u pozadini STEM područja. Projekt se izvodi u suradnji Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Speleološkog društva Velebit i Hrvatskog fizikalnog društva.

Izvor i naslovna fotografija: Istraživači Velebita – Facebook Nacionalni park Sjeverni Velebit

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.