Zajednička ulaznica za destinaciju Lika – više sadržaja za nižu cijenu

Već treću godinu zaredom posjetitelji destinacije Lika imali su prigodu obići zaštićena prirodna područja po nižim cijenama. Naime, radi se o suradnji koju je Klaster Lika Destination ostvario sa zaštićenim prirodnim područjima. U sklopu suradnje u ponudi se našla i zajednička ulaznica za destinaciju Lika.

Upravo ono što destinaciju Lika izdvaja i čini jedinstvenom je činjenica kako se u njoj osim Nacionalnog parka Plitvička jezera, koji je jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova u svijetu i najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj, nalaze i Nacionalni park Paklenica, Nacionalni park Sjeverni Velebit, Park prirode Velebit, Pećinski park Grabovača, Baraćeve špilje, te dolina rijeke Gacke u kojoj se nalazi Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda. Uz sva navedena zaštićena prirodna područja moramo naglasiti i kako je destinacija Lika rodno mjesto svjetski poznatog genija Nikole Tesle, u čijoj se rodnoj kući u Smiljanu danas nalazi istoimeni Memorijalni centar.

ZAJEDNIČKA ULAZNICA I VOUCHER PRIVUKLI VELIKO ZANIMANJE

Članak se nastavlja ispod oglasa

Klaster Lika Destination još je 2018. godine u suradnji s navedenim ustanovama formirao zajedničku ulaznicu. Cilj je poticanje duljeg zadržavanja turista kao i brendiranje destinacije Lika kao destinacije zaštićenih prirodnih područja. Zajednička ulaznica i voucher i ove su godine bili u ponudi u ljetnoj sezoni od 1. lipnja do 30. rujna. Cijena ulaznica za odrasle osobe bila je 350, a za djecu 250 kuna, što je velika ušteda, jer je zbroj pojedinačnih ulaznica iznosio 630 kuna.

Toga su prema svemu sudeći bili svjesni i posjetitelji, koji su u velikom broju pohrlili u zaštićena prirodna područja destinacije Lika. Tome u prilog idu i podaci o broju prodanih ulaznica i iskorištenih vouchera. U odnosu na prošlu godinu, broj iskorištenih vouchera na određenim ulazima premašuje i 500%. S obzirom na situaciju uzrokovanu Covid-19 virusom koja je promijenila turističko poslovanje zatvaranjem državnih granica, više nego ikad turizam je u Hrvatskoj bio usmjeren na domaće goste. Osim toga, ove je godine kontinentalni dio Hrvatske bio mnogo traženiji. Razloge treba tražiti u sigurnosti gostiju, mogućnosti održavanja socijalne distance te prirodnim atrakcijama i čistoći okoliša u kojima destinacija Lika prednjači u odnosu na ostale regije. Upravo iz tih razloga ove se godine zajednička ulaznica za destinaciju Lika pokazala itekako značajnom.

Uz atrakcije koje omogućuje kupnja zajedničke ulaznice većina domaćih gostiju iznenadila se bogatom turističkom ponudom Like. I upravo zbog bogate i kvalitetne ponude posjetitelji su najavili svoj ponovni dolazak. 

Iako je koronavirus donio puno gubitaka ipak je ostavio i nešto pozitivno. Natjerao nas je da istražujemo svoju okolicu, regiju i državu te nam ukazao na činjenicu da cijenimo i poštujemo bogatstvo koje imamo. Zajednička ulaznica samo je jedan od razloga zašto posjetiti upravo destinaciju Lika. 

Naslovna fotografija: NP Sjeverni Velebit – pogled s velikog Zavižana/ Klaster Lika Destination

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.