Izlet koji će obogatiti vaš odmor u 2023. godini

Završava nam 2022. godina i došlo je vrijeme za pronalazak novih destinacija koje će nam uljepšati 2023. godinu. Neka na vašoj bucket listi putovanja 2023 bude Park prirode Lonjsko polje.

Park prirode Lonjsko polje osvaja svojom ljepotom, poviješću, kulturom i arhitekturom – ako ga niste već posjetili, iduće godine uputite se u ovaj pitoreskni park prirode. Ovaj park drvenih kućica, vidikovaca i očuvane prirode osvojit će vas na prvi pogled, a nalazi se 45 minuta vožnje od Zagreba. Osim zanimljive povijesti, ovo područje Hrvatske poznato je i po gastronomiji, pa ne propustite neke od specijaliteta ovoga kraja.

Nakon šetnje stazama i obilazaka vidikovaca nikako ne propustite plovidbu brodićem po rijeci Savi ili čamcem na solarni pogon bajkovitim Strugom.

Još jedno mjesto koje osvaja svojom slikovitošću je Mužilovčica. Maleno mjesto jedinstveno je i predivno u svako doba godine, a u blizini se nalazi i retencijsko područje koje je preko jesenskih i zimskih dana pod vodom pa izgleda kao more dok preko sušnog razdoblja godine je pašnjak za stotine konja, krava i svinja.

Nemojte zaboraviti ponijeti svoj foto aparat jer ćete ove prizore poželjeti ponijeti sa sobom.

Osim što je nevjerojatno fotogeničan i šarmantan, Park prirode Lonjsko polje ima brojne znamenitosti koje vrijedi vidjeti. Posjetite Park prirode Lonjsko polje i otkrijte neotkriveno!

Bucket lista za Lonjsko polje:

  • Obići Park prirode Lonjsko polje u vrijeme poplave, jer Lonjsko polje tada izgleda kao more.
  • S promatračnica biomorfnih oblika u Repušnici, Osekovu ili Čigoču upoznati biljni i životinjski svijet.
  • U proljeće biciklom obići Lonjsko polje kada se polje žuti od cvjetova žabnjaka i predivnih perunika.
  • Vratiti se u prošlost uz povijesna uprizorenja na vođenim edukativnim šetnjama.
  • Obići mala posavska mjesta i uživati u lokalnoj kuhinji.
  • Provozati se čamcima, brodićem ili kanuima i uroniti u čudesan svijet ovog zaštićenog područja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.