Jeste li čuli za Iguana gin koji mijenja boju?

Iva i Neven Jercel odlučili su se stvoriti nešto drugačije. Ovaj samoborski par koji je već deset godina u braku, obožava putovanja, druženja ali dakako i fina pića.

Iva i Neven bave se proizvodnjom gina koji mijenja boju.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kao temelj svakog dobrog gina tu je borovica (klek) i korijander koji su razlog drvenaste note. Koriste još i gorku narančinu koru, ružine latice, đumbir koji mu daje citrusnu aromatičnu notu, te muškatni oraščić i klinčić. Iva, koja se sa suprugom odlučila na ovu zanimljivu proizvodnju, ipak ne želi odati baš sve sastojke.

No mnoge zanima na koji način gin mijenja boju i koje sve boje može promijeniti?

Racimo kako su glavni i najvažniji sastojak, po kojem je Iguana gin prepoznatljiv, cvjetovi plavog graška. U procesu maceriranja cvjetovima plavog graška, odležani enzimi u boci, zaslužni su za predivnu indigo plavu boju gina. Posebnost ovog sastojka je u tome što je osjetljiv na PH kiselost i u doticaju s tonikom, ukoliko ga tonik ima, dolazi do promjene boje gina iz predivne indigo plave u još privlačniju ružičastu boju.

Ukoliko se čarolija ipak ne dogodi u čašu dodajte krišku limuna ili limete i promjena boje je zagarantirana. Neven, koji je mnogima poznat i kao bivši boksački reprezentativac Hrvatske, otkriva kako čarolija boja ide od svijetle pinky do tamnije pinky, ovisno o količini gina u čaši.

Wow efekt Iguana gina je zagarantiran. Ovo je piće postalo ultimativni hit, a kako saznajemo posebno ga vole žene. Njih najviše oduševljava promjena boje, dok muškarci s lakoćom padaju na okus.

Iguana gin i sve njegove boje možete pratiti i na društvenim mrežama Instagram i Facebook te na njihovoj web stranici.

Foto: privatni arhiv

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.