Još jedno globalno priznanje za Terme Sveti Martin

Terme Sveti Martin ponovo dokazuju kako su među samim liderima kontinentalnog turizma kao ovogodišnji dobitnik posebne i prestižne nagrade žirija u kategoriji “Medical Spa”. Priznanje je dodijeljeno od strane organizacije ESPA (European Spas Association).

ESPA je krovna industrijska organizacija kojoj je globalni cilj promovirati toplice u Europi, kao i usluge na bazi termomineralne vode, krajolika i klime, kako bi one bile dostupne što većem broju građana i posjetitelja.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Terme Sveti Martin primile su ovu nagradu kao autentična i jedinstvena destinacija u sjevernoj Hrvatskoj, koja se tijekom godina razvila u “Prvi Healthness resort u Europi”, mjesto za opuštanje i wellness, sport i aktivan odmor, s prvoklasnom domaćom i organskom gastronomijom usred zelenila netaknute prirode. Kao resort koji svoje temelje ima u holističkoj filozofiji Dr. Rudolfa Steinera svoje goste, ali i zaposlenike potiče na promjenu načina razmišljanja i loših navika, kako bi se održala ravnotežu tijela, uma i duha, te stvorila harmonija čovjeka i prirode.

Od biodinamičkog vrta, preko ekološki proizvedene hrane u restoranima i ekološke kozmetike, sve do organske arhitekture koja prati nježne linije brežuljkastog krajolika u kojima se terme nalaze.

Ova se filozofija i Healthness strategija, provlači kroz cijeli resort, počevši od biodinamičkog vrta punog zdravih plodova koje povoljno utječu na fizičko i psihičko zdravlje, preko organske arhitekture koja prati nježne i valovite linije brežuljkastog Međimurja duž unutarnjeg bazenskog kompleksa, sve do jedne od najljekovitijih i najstarijih voda Europe. Na tragu Steinerovih riječi kako svaki čovjek ima potencijal iscijeliti sam sebe uz stimulirajuće poticaje iz okoline posebnu brigu u termama posvećuju svim dijelovima čovjekova postojanja.

Temelj poslovanja Terma Sveti Martin je ljekovita termalna voda, koja je prema posljednjim istraživanjima starija od 43.000 godina, te stoga možemo reći da je ostatak vodenog prostranstva Panonskog mora. Izrazita ljekovita svojstva termalne vode koriste se tako već godinama i zaokružuju cijeli koncept Healthness odmora. Na samom izvoru, temperatura vode iznosi 38 °C, a crpi se 800 metara dubine. Za izgled termomineralnih bazena Termi Sveti Martin zaslužan je poznati talijanski arhitekt Maurizio Favetta koji je u suradnji s Međimurskim arhitektima Renoom i Vesnom Vrbanec ovu ideju i zanimljiv koncept proveo u djelo. 

Terme Sveti Martin predstavljaju procvat kontinentalnog turizma kako na području gdje se nalaze, tako i na području cijele destinacije. One djeluju s ciljem buđenja svijesti o zdravom odmoru sa zdravim stavom prema gostima, ali i prema radnicima. Posvećene lokalnoj kulturu, običajima i tradiciji, ali i trendovima u turizmu, stvaraju nove vrijednosti koje prenose na sve one koji im dopuštaju da budu njihovi domaćini. Terme Sveti Martin su najveći nositelj turizma Međimurske županije, a mali kotačići kao što su zaposlenici tvrtku čine drugačijom i konkurentskom, kako na tržištu rada, tako i u poslovnom svijetu.

Time terme jačaju svoj koncept, dodaju mu dodatnu dimenziju i vrijednost, te za to postavljaju svoje vlastite zaposlenike kao ambasadore svoje vizije, misije i strategije. Upravo su njihovi zaposlenici nositelji uspješnog poslovanja i same Healthness strategije, kao i projekata koji se temelje na održivom razvoju, te očuvanju prirode, što je prepoznato ne samo od strane gostiju, već i partnera, drugih tvrtka i resorta iz istog sektora, te najbitnije organizacija kao što je ESPA.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.