Jump2Krk – atletski spektakl na Krčkoj rivi

Uz potporu Grada i Turističke zajednice Grada Krka, Atletski klub Krk u četvrtak, 31. kolovoza od 9 sati, na Krčkoj rivi organizira Jump2Krk ili Skoči na Krk – međunarodni miting skakača s motkom koji će okupiti natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država, Bosne i Hercegovine te Mađarske

jump2krk 2023

U samome gradskom središtu, dvije skupine atletičara i jedna grupa atletičarki, njih više od 30, demonstrirat će kako uživo izgledaju skokovi preko pet metara, koliko skaču najbolji od prijavljenih natjecatelja, s time da će atraktivnosti ovog sportskog programa sigurno doprinijeti i sama lokacija, sa zaletištem na Ribarskom mulu i strunjačom za doskok na središnjem prostoru pred Sunčanim satom.

Jump2Krk službeno je atletsko natjecanje koje su Hrvatski atletski savez, ali i Svjetska atletska federacija – IAAF uvrstili u svoj kalendar, što znači da se u Krku ostvareni rezultati evidentiraju u službenoj statistici atletičara. 

jump2krk

Program započinje u 9 sati, i to demonstracijama i vježbanjem koji su namijenjeni djeci. S početkom u 10.30 sati nastupit će slabija (B) grupa muškaraca, a nakon višesatne pauze natjecanje se pred publiku vraća u poslijepodnevnom terminu. Od 16 sati svoje skakačke vještine demonstrirat će djevojke, dok vrhunac dana predstavlja nastup najjače (A) skupine muškaraca, koji je na rasporedu od 19 sati.

skoči na krk

ženskoj konkurenciji pažnja će zasigurno biti na Hangi Klekner iz Mađarske koja je na Svjetskom atletskom prvenstvu, koje se upravo održava u Budimpešti, oborila svoj osobni rekord od 4.50 metara, a tu je i hrvatska predstavnica Lara Juriša s ove godine preskočenih 4.10 metara.

Iznimno izjednačenu konkurenciju u muškom dijelu natjecanja predvodi Amerikanac Olen Trey Oates s najboljim rezultatom 5.75 metara, a ozbiljni suparnici bit će jaki domaći skakači, Ivan Paravac i Ivan Geronimo Šerić.

skoči na krk, bonifačić

Simpatije i potpora publike svakako će biti okrenute i prema Franu Bonifačiću, inicijatoru ovog mitinga, članu organizacijskog odbora te nositelju hrvatskog rekorda u desetoboju u mlađeseniorskoj kategoriji, koji ove godine pred domaćom publikom želi preskočiti 5 metara te time postići osobni rekord!

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Krka

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.