Kino u vinogradu na Plešivici privuklo vinoljupce i filmofile

Bajkoviti plešivički krajolici bili su idealna kulisa za uživanju u filmu uz čašu vina. U vinogradu Vinogradarske kuće Braje gledao se novi nastavak Jamesa Bonda uz kestene i čašu vina pod zvijezdama.

“Vinarije Zagrebačke županije zovu vas na uživanje u dolasku jeseni, vinu, hrani, filmu, umjetnosti i glazbi. Zato krenite Via VINO” – narativ je nove destinacijske kampanje i projekta VIA VINO, koju organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Manifestacija traje od 15. listopada do 15. studenog, a po prvi puta okuplja vinske, gastronomske i kulturne sadržaje širom Zagrebačke županije. Vinarije u okolici Zagreba u tom će razdoblju širom otvoriti svoja vrata, uz niz kvalitetnih dodatnih sadržaja poput projekcije filma u vinogradu, koncerata te izložbi okruženima već većini poznatim ljepotama samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika.

Sinoć, 15. listopada održalo se Via KINO, događaj koji je spojilo bajkoviti plešivički krajolik, film i vino. Iščekivani nastavak Jamesa Bonda “No Time to Die” spojen je s vinima i cjelokupnim ambijentom Vinogradarske kuće Braje na Plešivici u čijim je vinogradima održana projekcija, pružili su neponovljivo iskustvo kina u vinogradu koje su dodatno popratili prvi ovosezonski kesteni i poznati portugizac, savršeni plešivički par.

– Izuzetno smo zadovoljni ostvarenjem ovog projekta. Ovo je ono čemu težimo – novi sadržaji koji nisu samo temeljeni na gastronomiji i vinima, već uključuju i doživljaj. Ovakva manifestacija predvođena blockbuster filmom zaslužuje biti na Plešivici koja je već odavno trebala postati destinacija za ovakve promocije. Ovo je budućnost. Spajanje turizma, vinarstva i kulture uz vrhunski doživljaj privlači sve generacije, a pogotovo mlade koji traže nešto drugačije: doživjeti okolinu i sljubiti se s ovim krajem, rekao je vinar Robert Braje.

Filmsku večer obogatile su gastro poslastice vinogradske kuće Braje koja je pripremila tradicionalni copanjek – plešivičku “tenku gibanicu” od svježeg kravljeg sira i zelenja, autohtoni slani prhki kolač koji se od davnina priprema u svakom jaskanskom domu.

– Pokazali smo kako strateškim planiranjem razvijamo kvalitetan turistički proizvod i stvaramo na prvom mjestu motiv dolaska u našu destunaciju. Predstavili smo Jamesa Bonda u vinogradu, postavili zaokruženu priču, stvorili sinergiju nespojivog i dobili inovativni te kvalitetni sadržaj, a to je danas ključ.. Ove manifestacije će se odvijati i dalje. Sada se provode i financiraju kroz fondove Europske unije putem ovog projekta kojim smo nastojali spajati najkvalitetnije u Zagrebačkoj županiji. U ovom kraju vinske Bregovite Hrvatsku nalazi se preko 40 najboljih županijskih i hrvatskih vinara koji imaju mnogo za ponuditi, rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović, koja je naglasila kako je bio izazov stvoriti novi turistički proizvod.

Projekt “In Cultura Veritas” poziva vas da obiđete vinske ceste u Zagrebačkoj županiji gdje su u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale čak i svjetski poznate slavne osobe poput Beethovena, Charlieja Chaplina, Isadore Duncan i Franza Liszta. Posjetite svoju omiljenu vinariju, otkrijte lokalne namirnice ili jednostavno uživajte u prvim sunčanim jesenskim danima uz čašu, i nekoliko, vina s hrvatskim potpisom.

Sljedeća događanja su Via NOTE – Koncert spoja klasične glazbe, violine i violončela uz DJ-a u vinogradu koji će se održati danas 16. listopada u Vinariji Litterarii u Nespešu, 24. listopada spoj kina, tartufa i gina u Velikoj Gorici, a 6. studenog održat će se Via ART u Samoboru.

Foto: PR

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.