Krčka škatula prava originalna turistička priča

Šest žena, pet brendova i jedna fantastična ideja – tako ukratko glasi priča o Krčkoj škatuli.

Ideju je pokrenula Daniela Drčec, vlasnica OPG-a i brenda Adorable kada se upustila u potragu za zanimljivim i drugačijim brendovima na otoku Krku i kreativcima koji s jednakom strašću dišu za svoj brend i na svoj se način bore protiv kineskih suvenira. Potpuno različiti brendovi našli su se zajedno u jednoj kutijici, a svima im je zajednička ljubav prema otoku i kreativnost, svake na svoj način. Tako je zaživjela ideja da od divnih, ručno rađenih proizvoda zajedno kreiraju poklon pakete koje bi mogli nuditi turističkom sektoru, ali i za razne druge prigode.

Svoje mjesto u Krčkoj škatuli su pronašli prirodni sapuni i kozmetika Lavandin, vlasnica Andrijane Fiorentin Rušin i Mirele Rušin Kokotović. Njihovi su sapuni vizualno neodoljivi, šareni i mirisni, ali i potpuno prirodni, a sve sirovine koje biraju su ekološki prihvatljive. Koriste 100 % biljna ulja i maslace, čista eterična ulja s primorskog podneblja, kao i macerate koje same izrađuju od bilja koje samo beru. U sapune miješaju i razne kozmetičke gline, aktivni ugljen, med od kadulje s otoka Krka, morsku sol, sušeno bilje primorskog kraja i – pivo.

Tu je i Gordana Karabaić, vlasnica brenda G art Workshop koja u Škatulu smješta svoje prekrasne anđele, medvjediće, lutkice i pločice izrađene od puderaste keramike.

Svoje zasluženo mjesto u kutiji pronašao je i brend Blue sheep vlasnice Jasminke Gršković. Blue sheep reciklira ovčju vunu od koje izrađuje vunene loptice za perilicu i sušilicu kao alternativu omekšivaču, te antistres loptice i prirodni osvježivač za auto. Odnedavno je ovaj brend nositelj oznake HOP – Hrvatski otočni proizvod.

Dio ove ekipe fantastičnih žena je i Tamara Travaš, ilustratorica koja je zbog ljubavi riječku adresu zamijenila krčkom i oduševljava s ilustracijama koje aplicira na razglednice, lončiće, magnete i druge uporabne predmete. Osim o otočkim temama, njezine ilustracije progovaraju i o mnogočemu drugome na zabavan i šaren način.

I za kraj, tu je Adorable vlasnice Daniela Drčec, koja u svom OPG-u proizvodi 18 vrsta aromatiziranih soli i desetak okusa pekmeza, kao i ljute umake. Za aromatizirane soli koristi ručno branu kristaličnu sol iz Nina i samoniklo bilje s otoka Krka ili bilje iz organskog uzgoja, a u njezine pekmeze idu samo tri sastojka: voće, šećer od šećerne trske i agar-agar.

Krčka se škatula može naručiti u četiri predefinirane verzije – mala, srednja, velika i najveća. No, moguće je složiti i custom made individualiziranu kutiju koja će kombinacijom prekrasnih proizvoda ispričati priču o otoku Krku baš onako kako kupac to poželi. Poželimo još više ovakvih suvenira s ljetovanja – prirodnih, drugačijih, ručno izrađenih, koji pršte bojom, okusom i mirisom.

Ovu krčku škatulu sa slike iznad možete nekome pokloniti putem našeg Facebooka. Kutijica s Krka na raspolaganju je nekome za poklon do subote 10. srpnja, 2021. godine u podne.

Foto: Adorable / Facebook, Blue sheep / Facebook, G art Workshop / Facebook, Tamara Travaš Illustration / Facebook, Lavandin / Facebook

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.