Kupujte unikatne lokalne proizvode: Akcija Božićna čarolija u Vašem domu

Svi vole darove – i primati, i davati. Posebno se cijeni kad je dar originalan, jedinstven, autentičan, ručno i pažljivo izrađen, prožet pričom. U predblagdanskoj groznici i strci koja nam se nerijetko dogodi može se činiti da je takve darove jako teško naći. No, nije nemoguće, a zapravo i ne treba daleko tražiti. Predan rad malih obrtnika, umjetnika i manufaktura iz naše okolice sada je važno posebno osobito istaknuti i dati im pozornost koju zaslužuju.

Stoga je hvale vrijedna akcija koje su se dosjetili u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije, a kojom u ovo doba pandemije žele potaknuti svijest o važnosti kupovine lokalnih proizvoda. Svaka destinacija ima svoju autentičnu priču i svoje lokalne proizvode i suvenire.

CILJ JE PODIĆI SVIJEST O VAŽNOSTI KUPOVINE KOD LOKLANIH PROIZVOĐAČA

– U Zagrebačkoj županiji puno je takvih majstora od zanata, vrijednih ljudi koji prirodne resurse iz svog zavičaja pretvaraju u unikatne lokalne proizvode. Pritom spajaju tradicionalno i moderno, svojom kreativnošću osvježavaju baštinu i obogaćuju cjelokupnu ponudu svoje regije. Prirodna kozmetika i zdrava hrana, ljekoviti pripravci, maštoviti ukrasi i svakodnevni predmeti za dom, neodoljive poslastice. Svaki proizvod nosi potpis svog kraja i svog autora. Proizvodnja je najčešće mala i ograničena, ali visoke razine kvalitete i osobne posvećenosti. Domaće koje je doista domaće, ali i drukčije i želja nam je podići svijet o važnosti kupovine kod lokalnih proizvođača ali i pomoći svima njima u brendiranju i promociji ovih proizvoda na koje možemo biti ponosni, istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović

Turistička zajednica Zagrebačke županije tako će ovih će blagdana kroz akciju “Božićna čarolija u vašem domu”, koja se održava od 28. studenog do 24. prosinca, poduprijeti male proizvođače sa svoga područja i pomoći proširiti glas o njihovu radu. Dodatnom promocijom i nagradnim natječajem koji će tijekom adventskog razdoblja provoditi na društvenim mrežama želja je pojačati svijest o tome koliko je važno cijeniti i kupovati lokalno. Također, ova nesigurna vremena pokazuju da je više nego ikad nužna suradnja između svih sudionika koji stvaraju turističku ponudu jedne destinacije.

Lokalni su proizvođači okupljeni kroz zanimljivo osmišljene kategorije koje će se mijenjati u tjednim ciklusima za vrijeme trajanja ove hvalevrijedne akcije: 1. Odmorite se i nagradite svoje tijelo; 2. Ukrasite svoj dom božićnom  čarolijom; 3. Pripremite svoj blagdanski stol i  4. Slatke tajne zagrebačke županije.

OVAJ BOŽIĆ POKLONITE PRALINE SA TUROPOLJSKIM TARUTFIMA ILI TRADICIONALNE ŠTUKLE S TARTUFIMA

A kako imamo odličnih proizvoda i priča potvrđuju i dva primjera iz Zagrebačke županije gdje je iskorištena priča jestivih suvenira u spoju sa tartufima koji su hit priča ove regije. Ovaj spoj rezultirao je originalnim pralinama od tartufa i štruklama s tartufima.

Čokoladne praline Nautilus obiteljska su poduzetnička priča koja traje već 12 godina, a spoj pralina s zagrebačkim tartufima sada je novi inovativni proizvod koji će ovog Božića biti dio ponude koju će promovirati i Turistička zajednica, kao i ideju da se tradicionalni zagorski štrukli obogate upravo zavodljivom aromom turopoljskog tartufa. Štrukle s tartufima radi obrt Cipov iz Turopolja iz kojih dolazi i tartuf koji Zagrebačka županija sve više koristi i promovira upravo kroz autohtone gastro priče. U konačnici ovi proizvodi zapravo pozivaju da posjetite Zeleni prsten Zagreba i otkrijete više i priča je zaokružena na zadovoljstvo svih dionika procesa.

Biranjem izvornog i lokalnog proizvoda zapravo darujete dvostruko. Svojim najmilijima dat ćete zanimljiv i neponovljiv dar, a vrijednim rukama koje stoje iza njega darovat ćete povjerenje i vjetar u leđa. Ta se gesta možda čini kao malen korak, ali uz puno takvih malenih koraka zapravo činimo dobro cijeloj zajednici.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.